2019-01-31 464 瀏覽
新年前食個團年lunch,一直想試呢間法國野,平時lunch 都好full,好彩訂到位!位於海邊,有無敵大海景(如果你坐樓下個層)Lunch set送烤熱左嘅法包,外皮脆,裡面軟,唔會好硬,牛油一搽上去就溶化晒。Starter 我揀左餐湯,係粟米湯,可惜唔記得影相,金黃色嘅湯有非常濃郁嘅粟米味,味道一流,不過唔夠滑,有少少顆粒狀。我其他同事揀左 baby squid, 好香好惹味,有陣蒜再加少少蝦醬嘅味,好似中菜d 炒魷魚咁,好味而且數量唔少每人有6-7隻嫁!Main我揀左daily special - pork chop!非常之juicy,同埋好夠厚(估計約2cm 厚),size 係大過一隻CD 少少,只有側邊有少少肥肉。切每一刀都有肉汁滲出黎,肉係岩岩好熟,真係好好味!咁厚但都唔會煮到老晒仲要有咁多肉汁,我一定會再encore! 而拌菜就係烚新薯兩粒同一堆蕃茄醬煮嘅菜,正正常常咁!而同事就點左蟹肉意同埋牛扒!蟹肉意上面係溫泉蛋🤤不過我無食呢兩樣野就評論唔到喇!但同事都讚好味👍🏻好味但食物等得有少少耐。

Starter

香煎魷魚仔配西班牙肉腸

Main

我揀左daily special - pork chop!
是日廚師精選 :  豬排

而同事就點左蟹肉意同埋牛扒!
阿拉斯加蟹肉扁意粉

炭燒美國安格斯肉眼牛扒