餐廳: 初見
資訊:

2019-11-20 9724 瀏覽
星期六lunch時間,成條街只得三間餐廳需要排隊,或多或少都反映左餐廳既吸引程度。三間內面只有「初見」未試過,所以今次就排隊食佢。價格以日式食物黎講唔算貴,魚生丼飯都只係$68,仲有拉麵、烏冬、煱物配飯等十幾款日式料理供選擇;除此之外,唔想食日式料理既朋友,可揀意粉、意大利飯或漢堡,lunch menu選擇眾多,相信可滿足大部分人既需要。自己本身想食牛肉漢堡,但餐廳告知已經無哂麵包,要改用牛角包,唔想食太多人造油落肚既我,最後揀左照燒豬軟骨拉麵。照燒豬軟骨拉麵 $58拉麵有溏心蛋、粟米粒、海帶絲、娃娃菜等配料,用料豐富。溏心蛋好有蛋香、而且好滑;豬軟骨燉得唔錯,幾入味、軟骨位夠淋、脂肪入口有少少溶既感覺、瘦肉比較多,但我中意。拉麵係我中意既偏硬口味,不過處理得唔係咁好,仍然有d鹼水味。赤蝦三文魚刺身丼配味噌湯 $68內有赤蝦、三文魚、蟹籽、玉子、蟹柳,賣相唔錯。由於係朋友點,我只試左唔係肥美型既三文魚,味道ok;而朋友就表示整體normal,唯一印象係唔夠飽。餐廳人手不足,繁忙時間落單、出單都需要多少少時間,食客要有耐性。餐廳有悉心佈置過,樓底亦好高,比人舒適既感覺。

照燒豬軟骨拉麵 $58
照燒豬軟骨拉麵

照燒豬軟骨拉麵

拉麵係我中意既偏硬口味,不過處理得唔係咁好,仍然有d鹼水味

赤蝦三文魚刺身丼配味噌湯 $68
赤蝦三文魚刺身丼配味噌湯