之前已經聽聞過Little Vegas既大名😂😂😂 身邊朋友都話好想試!但無奈次次都勁多人,好似要等個半鐘😳所以都去左第二度食!今次我地堅拎要去呢度食飯!😂所以早左勁多上去,大約6點鐘左右,上到去居然無人😱😱😱 因為朋友仲未到,所以同個店員預約左位先,要7點先齊人!好啦!7點鐘齊人到門口等,樓下排隊搭lift已經有好條隊🙄🙄 上到去都已經逼滿晒人!雖然bk左位,但都仲要等多15分鐘😭💦 終於到我地入去啦未入去係出面已經聽到好有新年氣氛既新年廣東歌😂🎤🎤 一步入餐廳門口,就覺得餐廳格局好有格調,燈光微暗,但有很多特色小燈飾!另外都有很多可愛小擺設,每一樣都充滿懷舊賭城風味✨✨ 首先,我地嗌左一個小食拼盤(半份),一個黑松露野菌長通粉,同一個魚手指😋野飲方面嗌左一杯水果茶同士多啤梨梳打!首先到既係呢個賭城小食拼盤!睇到個賣相已經相當吸引,而且有齊所有我最鐘意既炸物😍😍😍簡直係人生一大享受!拼盤食物種類都好豐富:有薯角、洋蔥圈、芝士磨菇、雞翼、香腸;份量相當大份,3個人食剛剛好!所有炸物都好香脆,薯角更加食到停唔到口😭想唔肥都幾難另外兩個朋友order左一杯水果茶,睇其他食評既時候已經

賭城小食拼盤(半份)
另外兩個朋友order左一杯水果茶,睇其他食評既時候已經見到好似好大杯😳果然名不虛傳!一杯已經足夠兩個人飲!杯入面仲有好多水果!
水果茶
我就order左呢個士多啤梨梳打,一飲就成個口充斥都士多啤梨味,梳打令口感更冰涼!雖然我時不喜歡太甜的飲品,但這杯甜得來沒有那種很膩的感覺!值得推介!
士多啤梨梳打
接著上菜的就是這碟黑松露野菌長通粉!這個簡直為這頓飯起了一個畫龍點睛的作用!因為其他order既都係炸野,呢個長通粉正正可以中和個種油膩既感覺😆😆👍🏻👍🏻黑松露味道濃郁,配合野菌好好味!長通粉時間控制得岩岩好,好in un😋😋😋😋一試難忘
黑松露野菌長通粉

仲有呢個魚手指,炸到好香口,脆卜卜!配合酸酸甜甜既醬汁好開胃!
炸魚手指
最後因為朋友想食甜品,我地都叫左呢個時令鮮果窩夫🍹🍹可惜的是,這個窩夫是個不太成功的甜品!先說味道,味道不錯,但略厭粉漿太厚,食落好似唔熟咁,好似好難消化,而且水果都不是太新鮮🙈下次我是不會再order甜品😂但是主菜是一流90分的!
時令鮮果窩夫
時令鮮果窩農夫
2016-02-05
生日
賭城小食拼盤(半份)
水果茶
士多啤梨梳打