2024-03-15 213 瀏覽
餐廳係賭場主題,係年青人之間好出名架,Little Vegas已經食過好幾次。每次都會叫明太子忌廉天使麵,天使面好creamy,亦好掛汁!表面有木魚花、蘑菇片等等,食落有層次,明太子都好多,好滿足!😋另外會叫秘密花園水果茶 ,大大杯~兩個人share都得~入面有雜果同火龍果等整成水果茶~好fresh唔錯🥤迷你隨機小食拼盤有雞翼,魚手指,洋蔥圈,魷魚圈,薯角,十分豐盛!非常好食😋依間餐廳絕對值得推介!

迷你隨機小食拼盤
有雞翼,魚手指,洋蔥圈,魷魚圈,薯角,十分豐盛!非常好食😋
依間餐廳絕對值得推介!
  • 明太子忌廉天使麵
  • 賭城小食拼盤
2024-03-15 144 瀏覽
好好味的明太子天使麵🍝明太子加上魷魚片乾、加埋沙律醬、出黎架口感係粒粒分明的明太子在牙齒中慢慢爆破、加上軟滑多汁的天使麵、由於天使麵比較幼細、可以令到沙律醬附着增加、每一啖都可以食到細嫩清脆、口感順滑的味蕾的享受!再黎一杯解膩的秘密花園水果茶🍹香甜可口、重新洗滌一次味蕾😋另外有香脆可口的薯條作為一份小食簡直可以大快朵頤、雖然相比起明太子天使麵較為差、旦都不過不失、作為一份小食可以對得住價錢🤣
好好味的明太子天使麵🍝

再黎一杯解膩的秘密花園水果茶🍹
香甜可口、重新洗滌一次味蕾😋

另外有香脆可口的薯條作為一份小食
餐廳裝修好趣緻 有唔同得意嘅元素 而且枱面係玻璃階磚 好靚好啱打卡✨/餐牌內容好口語化 好有香港味道/好惹味避風塘魷魚圈比薩$134✨意外魷魚圈有炸過 外脆內韌 魷魚味道香 避風塘味道濃郁 同名一樣好惹味!有蔬菜配搭 冇咁膩口 Pizza外皮薄而脆 個人嚟講非常欣賞/忌廉松露野菌飯 $118✨口感軟綿 黑松露份量足 味道濃郁 野菌軟軟韌韌 配搭忌廉黑松露 味道可口!/餐廳裝潢風格同埋嘢食味道都非常之唔錯👍🏼個人嚟講非常鍾意呢類型餐廳 都好啱同朋友小聚/不過想同朋友長聚就唔太建議啦 餐廳有1.5小時用餐時間
餐牌內容好口語化 好有香港味道

好惹味避風塘魷魚圈比薩$134✨
Pizza外皮薄而脆 個人嚟講非常欣賞

忌廉松露野菌飯 $118✨
不過想同朋友長聚就唔太建議啦 餐廳有1.5小時用餐時間
2024-01-18 588 瀏覽
今日嚟到個美式餐廳,一入門口就感受到滿滿嘅創意和活力色彩啦🍔。環視一周,裝修咁靚,真係諗住食飯前都要打個卡先得😉。先嚟個雞翼好多重奏,選擇咗三款口味:水牛城、玫瑰同柚子。水牛城嘅微辣醬汁同雞翼嘅酥脆真係絕配,香味撲鼻;柚子味嘅清新酸甜,直接刺激味蕾;而玫瑰味,真係鬼馬又新鮮,平平無奇嘅雞翼都變成咗品嚐藝術了!🤤再試喇沙海鮮同避風塘魷魚圈比薩雙拼,嗱,真係選得好!喇沙嗰款,嗰種椰香料理的滋味同比薩嘅美妙組合,實在太令人驚歎。而避風塘魷魚圈,噢,蒜味、辣味同芝士嗰種融合,夠曬勁!😍來個甜品—賭城心太軟,蛋糕外脆內軟,流心朱古力就好似爆發嘅熔岩,實在太過癮。同埋,朱古力雪糕嘅冰涼感,簡直係滋味二重奏!最後,Rainbow Seven-Blue 以及蜜桃檸檬茶,一杯勁似藍色波子嘅梳打,清新夠晒夏天感覺🌞;另一杯就係桃味滿溢,清甜適中,正好去油解膩~飲料部分,真係響味覺上都玩咗一場漂亮嘅彩虹雲霄飛車🌈。唔,今次嘅食物探險,真係叫人喜出望外,下次一定會再帶埋班Friend一齊嚟享受呢場舌尖上嘅節日!🎉

2024-01-17 464 瀏覽
訂枱的時候已經問會唔會分時段,因為我和朋友主要係聚舊,唔想太短時間便要走,職員話通常都唔full,所以都唔會分時段,所以訂咗3位,當晚到餐廳,一個短頭髮職員話用膳時間1.5小時,每位最低消費要order 一杯飲品,我話訂枱時,你的同事話可以唔分時段,結果到8點半話客人太多,需要交枱,最後匆匆忙忙食埋甜品就走!食物一般,環境一般,十分嘈,一定冇下次!
2024-01-12
2023-12-14 627 瀏覽
呢間位於銅鑼灣樓上cafe,一入到門口,已經俾佢得意嘅裝修吸引咗,牆上都五顏六色,顏色奪目嘅塗鴉,非常適合打卡,雖然係一間打卡Cafe,但食物水準亦都好OK我哋兩個女仔點咗一個好特色嘅孖寶pizza,佢係可以雙拼兩種口味,呢一種我揀咗比較少見嘅北京填鴨風味煙鴨胸pizza拼海鮮喇沙味,兩種都係出邊好少見,所以都要試吓,果然係味道好特別,餡料又夠多,餅底又夠脆,個喇沙風味又香又辣,啱晒鍾意食辣嘢嘅我蒜香芝麻蕃茄辣蝦長通粉,聽個名咁長,就知道咩料😂果然啲通粉係好長,夠晒蕃茄味濃郁,然後我哋每人點咗杯飲品,個朱古力三重奏,好濃郁嘅朱古力味,再配上好多cream好香,忍唔住撩晒啲cream食❤️
2023-12-01
  • 孖寶比薩
2023-09-15 1544 瀏覽
幫襯左好多年😂但第一次寫呢間餐廳嘅食評~·~·~·~·~·~·~·~·~·~·~💁🏽‍♀️明太子忌廉天使麵 $116超級推薦🙌麵質彈牙條條麵都掛曬汁😍好creamy💁🏽‍♀️濃味嘢喇沙意粉 $118聞好香喇沙味,但食落就唔太入味失色咗少少💁🏽‍♀️麻麻煩煩麻辣雞飯 $108粒粒分明😋香辣味十足💁🏽‍♀️雞翼好多重奏 $86玫瑰、柚子、麻辣味玫瑰味唔出柚子不過不失,都係平時沖飲品嘅柚子蜜味麻辣最好味😋夠曬辣💁🏽‍♀️薯餅 $58唔會整得難食嘅🤣都係拎去炸姐💁🏽‍♀️Fortune Pizza $118It’s all about your luck😂睇下廚師心情整咩味比你當日好應該係海鮮pizza掛薄脆底超多芝士🧀仲拉到絲添💁🏽‍♀️Rainbow Seven $58/杯唔好問我咩味😂就係乜味都有見個樣靚😆所以叫齊佢打下卡最深刻印象係杯青瓜梳打🤩好fresh
幫襯左好多年😂但第一次寫呢間餐廳嘅食評
~·~·~·~·~·~·~·~·~·~·~
💁🏽‍♀️明太子忌廉天使麵 $116
超級推薦🙌麵質彈牙
條條麵都掛曬汁😍好creamy

💁🏽‍♀️濃味嘢喇沙意粉 $118
聞好香喇沙味,但食落就唔太入味
失色咗少少

💁🏽‍♀️麻麻煩煩麻辣雞飯 $108
粒粒分明😋香辣味十足

💁🏽‍♀️雞翼好多重奏 $86
玫瑰、柚子、麻辣味
玫瑰味唔出
柚子不過不失,都係平時沖飲品嘅柚子蜜味
麻辣最好味😋夠曬辣

唔好問我咩味😂就係乜味都有
見個樣靚😆所以叫齊佢打下卡
最深刻印象係杯青瓜梳打🤩好fresh

2023-09-14 1056 瀏覽
朋友生日就揀左呢間餐廳🥳覺得裝修玩味有格調又啱一班人聚會🫢去到餐廳要求每人要點一樣食物+飲品😳一大班人ok嘅,但2個人就可能冇咁抵食雞翼好多重奏 $90有唔同口味我哋就揀左水牛城、麻辣、柚子味🌟每隻都熱辣辣食落juicy又嫩口😋最鐘意麻辣味,食落微辣但好惹味🌟 柚子味就真係有柚子醬係上面,酸甜又幾特別北京填鴨風味煙鴨胸pizza $124今餐飯嘅mvp🌟 北京填鴨醬汁惹味同埋鴨胸一齊食好match🤤因為醬汁多令到pizza 咬落脆之餘又juicy😋好食!明太子忌廉天使麵 $124明太子意粉份量多,但略嫌醬汁偏水,同唔夾天使麵幼身質地😳意粉煮得偏冧,整體一般命運小食拼盤 (大份) $138有薯角、炸魚條、德國腸、洋蔥圈,上面仲有芝士冬菇🌟 個冬菇好好味!以為好乾點知又軟咬落又juicy🤤有驚喜!最驚食好鹹嘅腸,但呢隻德國腸一啲都唔鹹👍🏻正~其他就正常宇治抹茶紅豆沙冰 & 荔枝沙冰 $49份量比我想像中少,宇治抹茶紅豆沙冰飲落仲有抹茶粉感,但可接受,不過整體普通🥲荔枝沙冰反而幾好飲,唔係假嘅荔枝味,酸酸甜甜值得一試👍🏻因為帶咗蛋糕,每人叫切餅費$10,侍應都好好服務同nice咁同朋友吹下

雞翼好多重奏 $90

北京填鴨風味煙鴨胸pizza $124

明太子忌廉天使麵 $124

命運小食拼盤 (大份) $138

宇治抹茶紅豆沙冰 & 荔枝沙冰 $49

因為帶咗蛋糕,每人叫切餅費$10,侍應都好好服務同nice咁同朋友吹下水講生日快樂🎂整體嘢食唔差,但限點餐數量係一個敗筆🥲
2023-08-27
  • 雞翼三重奏
  • 賭城小食拼盤
2023-07-22 1302 瀏覽
☃️香草奶油海鮮飯海鮮份量十分充足,而且非常新鮮有帶子、蝦、魷魚圈😆奶油汁非常creamy,味道濃郁入味☺️☃️牛肉芝士漢堡如果你喜歡吃芝士的話,這道菜不容錯過 漢堡肉餅非常厚實,肉汁豐富💦還可以請廚師幫助把漢堡切成兩半,方便分享👍🏻☃️香草番茄醬烤春雞半隻的份量也不少~烤雞肉質地嫩滑,香草醬入味特別要提一下配菜薯角,炸得非常金黃香脆😆
香草奶油海鮮飯
海鮮份量十分充足,而且非常新鮮
有帶子、蝦、魷魚圈😆
奶油汁非常creamy,味道濃郁入味☺️

牛肉芝士漢堡
如果你喜歡吃芝士的話,這道菜不容錯過
漢堡肉餅非常厚實,肉汁豐富💦
還可以請廚師幫助把漢堡切成兩半,方便分享👍🏻

香草番茄醬烤春雞
半隻的份量也不少~
烤雞肉質地嫩滑,香草醬入味
特別要提一下配菜薯角,炸得非常金黃香脆😆
呢間係銅鑼灣嘅西餐廳,環境氣氛好特別,玩味十足之餘,就連牆身抑或佈置都好適合打影相📸️食物味道亦好好食😋薯角份量都算多,炸到好香脆,意粉多汁,條條意粉都掛滿汁好濃味👍🏻飲唔亦好好飲,唔會好甜🌟
一坐低個女員工就用一個好冷漠嘅語氣話最低消費一杯飲品同主食,第一印像已經打咗大折扣除咗要求多多同服務態度其實本身環境同食物質素ok,飲品都合格,價錢亦唔算貴。叫咗個天使麵同埋pizza,味道有少少驚喜,大於期望值,有中上水平。天使麵好多醬汁,麵亦都好有咬口,唔會硬亦唔會過淋啱啱好,醬汁濃度適中,配埋天使麵都算唔錯。pizza都幾多料,pizza個皮都唔錯,幾香口。水果茶好大杯,幾抵飲,正常水果茶味整體水平十分滿分我比6.5分,都算係一個舒適食嘢休閒嘅地方。

2023-06-22 767 瀏覽
minimum charge一個一人一個main再加一杯嘢飲,但嘢飲好難飲,夾硬逼我洗多啲錢嗌咗魷魚圈同喇沙Pizza,同明太子天使麵,但唔好食。pizza冇味,食材唔新鮮。 天使麵冇味又冇料。坐得又唔舒服,態度又差,好似當我地係唔想比錢咁,完全無服務態度,我地餐廳10分不滿。仲要唔收card,事前又完全唔講,$400樓下唔收card,搞到我地要落去撳錢。仲要好晦氣咁收錢,差少少就夠400都唔收card,最後評價係好嬲。
2023-06-15 638 瀏覽
6點左右到餐廳 已經有一枱大概十幾人 坐低咗一陣待應就攞兩杯水同餐牌我哋 我同男朋友叫左兩客意粉 一客可以揀四種口味嘅雞翼 不過雞翼略為太細隻 四種口味最出色係麻辣 唔會好辣但夠哂麻 同男朋友有唸過叫多客全麻辣嘅 但兩客意粉都好大碟 驚食唔晒 不過最後再叫多客甜品 心太軟係好食嘅
2023-06-01 431 瀏覽
你今日去咗銅鑼灣一間little vegas 食晚餐,這是一間你美式餐廳, 是朋友推薦的, 牆上面很多有趣的圖畫。也有公仔擺設,pizza and 意粉還是這間餐廳的主打! 整體感覺舒服,價錢合理! 但是要注意,餐廳必須要每人叫一杯飲品。
2023-05-24 415 瀏覽
裝修跟餐牌都很特別是行走Vintage式的餐廳—————————————🔖卡邦尼意粉 HKD96🌕🌕🌕🌕🌗醬汁夠Creamy有蟹子 同木魚絲 作擺盤配搭洋蔥炒意粉 好香!我是洋蔥愛好者😂通常見到洋蔥即清意粉質感 唔林唔硬 夠掛汁!🔖北京填鴨風味煙鴨胸比薩 HKD118🌕🌕🌕🌕🌗好特別 嘅配料所以決定嗌嗌嚟試下有意外收穫喎佢係係片皮鴨汁 配鴨胸嘅Pizza鍾意食肉嘅朋友仔 可以考慮考慮汁夠香 Pizza個餅底適中唔會覺得佢太厚同薄
裝修跟餐牌都很特別
是行走Vintage式的餐廳
—————————————
🔖卡邦尼意粉 HKD96
🌕🌕🌕🌕🌗
醬汁夠Creamy
有蟹子 同木魚絲 作擺盤
配搭洋蔥炒意粉 好香!
我是洋蔥愛好者😂
通常見到洋蔥即清
意粉質感 唔林唔硬 夠掛汁!

🔖北京填鴨風味煙鴨胸比薩 HKD118
汁夠香 Pizza個餅底適中
唔會覺得佢太厚同薄
卡邦尼意粉
北京填鴨風味煙鴨胸比薩
題外話/補充資料: 📝銅鑼灣樓上Cafe推薦!
  • 卡邦尼意粉
  • 北京填鴨風味煙鴨胸比薩