成大半年無黎過 Little Vegas,今日就約左友人黎食返個lunch先。呢度平日有做午市套餐餐牌,包一份主菜,餐湯,咖啡或特飲。主菜有八款選擇,有沙律,意粉,燉飯,比薩,三文治,早餐,肉類等。價錢由$78至$108,設加一。粟米忌廉湯(跟餐)今日既餐湯係粟米忌廉湯,有粟米粒係入面,其他就真係忌廉湯咁,熱辣辣,飲完暖笠笠。煙燻三文魚蘆筍忌廉意大利麵 $88+10%落單冇耐就上到枱,好高效率。意大利麵係超幼身spaghetti,都有d咬口唔過淋。呢個意粉係少有料多過麵,煙燻三文魚喺熱力之下已經熟左,但係味道冇乜問題,唔會太乾,蘆筍新鮮,仲有好多爽口菇片,洋蔥同新鮮豆苗,撈埋個忌廉汁好食。忌廉汁係較薄身嗰隻,如果厚身d會仲好食。賭你運氣命運披蕯 $98+10%記得呢度既披蕯好好味道,一定要叫翻個試下。披蕯一開六塊,賭你運氣披蕯即係隨機配料,今日配料有少少辣既辣肉腸,蟹柳,爽口既菇片,好多芝士同洋蔥,面頭灑上少少新鮮菜苗,食落啖啖肉同滿口芝士,加上超薄既脆底,多重口感同味道,食完半個都唔覺滯,呢個價錢絕對抵食!魷魚圈 +$28+10%跟餐可以加錢要小食,加$28可以叫魚手指,魷魚圈或洋蔥

粟米忌廉湯

粟米忌廉湯(跟餐)

煙燻三文魚蘆筍忌廉意大利麵 $88+10%

賭你運氣命運披蕯

賭你運氣命運披蕯 $98+10%

魷魚圈

魷魚圈 +$28+10%

跟餐可以加錢要小食,加$28可以叫魚手指,魷魚圈或洋蔥圈,我哋揀左魷魚圈。魷魚圈一客五件,擺左一陣先食都熱辣辣好脆口,炸皮適當厚,入面魷魚鮮甜爽脆,點埋沙律醬食,好正!

好少午餐都包特飲,計返個午餐價真係超值。跟餐可以揀多款咖啡,茶同朱古力。

夏威夷果仁朱古力

夏威夷果仁朱古力(跟餐)

夏威夷果仁朱古力

夏威夷果仁朱古力大大杯,拉花好靚,朱古力味濃,有微微既夏威夷果仁味,個人覺得甜度低少少會更好。

抹茶鮮奶

抹茶鮮奶(跟餐)

抹茶鮮奶

抹茶鮮奶一樣大大杯,拉花一樣咁靚,抹茶味香濃,質感滑溜,甜度適中。我自己鍾意抹茶鮮奶多d。

甜品冇得跟餐優惠,但係都一定要試。

賭城心太軟 $56+10%

賭城心太軟

第一次食呢個賭城心太軟,寫明需時15-20分鐘,所以我哋一早請佢哋開始整。擺盤有心思,材料豐富。朱古力心太軟流心,個皮係薄個隻,配雪到夠凍既士多啤梨雪糕一齊食,一冷一熱,甜甜士多啤梨雪糕加少少苦既朱古力醬,好正!呢度仲加左兩條脆脆朱古力卷,一塊Oreo 曲奇餅,同少有既薄脆waffle cone,waffle cone入面仲有幾粒溶溶地既棉花糖同忌廉,俾你多重口感同味道刺激味蕾。呢個甜品的確幾好,食完大大大滿足。
賭城心太軟

餐廳裝修帶玩味,以賭城為主題,連d枱都好適合打卡影相,令到d食物有靚靚既背景!餐牌都有d同賭城有關既菜名,餐具都係同賭城有關。今次我地坐得靠窗,兩個人霸左張四人枱,座位舒適。食左好多野先至每人$150,好抵!

2021-03-03
賭你運氣命運披蕯