2018-12-05 1076 瀏覽
趁老公唔喺香港嘅呢幾日要搵表妹聚吓,順便為佢搵到工打吓氣!上網見到呢間餐廳環境幾啱lady's talk。雖然呢間係樓上餐廳,喺商業大廈入面,但位置喺一蘭前少少所以好容易搵。餐廳唔算好大,但有露台位,見有幾張檯飲緊酒,好有Happy Hour 放鬆既感覺!我地就坐室內梳化位, 燈光氣氛好舒服,每一檯放有高雅既蘭花,好脫俗~表妹點了杯玉桂蘋果茶初時佢以為用茶包方式,所以見熱騰騰香噴噴的上檯都覺得很窩心很有heart的感覺!而我嘅香蕉朱古力咖啡,唔太甜,朱古力同埋咖啡比例恰到好處先點了一客鹽燒厚切牛脷,長條形厚切,口感更加豐富~簡單配以黑椒、鹽已經好好味~煙三文魚時蘿檸檬忌廉意大利扁麵,麵條韌度剛好,加上香草時蘿,頓時中和了忌廉既奶油味。最後點份甜品~ 德式pancake伴冧酒脆糖香蕉。朱古力 呢種pancake 又名Dutch baby,很可愛哩!! 等緊既時候已經聞到陣陣烤香既味道~用上鑄鐵鑊盛載因為有雪糕,我倆急急影吓相就要開動啦! 切開pancake, 雪糕流落鑊上仲不斷發出吱吱聲我們快手放在碟上,香蕉配朱古力真係絕配!! 吃過甜品既晚餐才是完滿喔~
趁老公唔喺香港嘅呢幾日要搵表妹聚吓,順便為佢搵到工打吓氣!
上網見到呢間餐廳環境幾啱lady's talk。

表妹點了杯玉桂蘋果茶
而我嘅香蕉朱古力咖啡,唔太甜,朱古力同埋咖啡比例恰到好處
先點了一客鹽燒厚切牛脷,長條形厚切,口感更加豐富~
簡單配以黑椒、鹽已經好好味~

鹽燒厚切牛脷
最後點份甜品
德式pancake伴冧酒脆糖香蕉。朱古力

呢種pancake 又名Dutch baby,很可愛哩!!
等緊既時候已經聞到陣陣烤香既味道~
用上鑄鐵鑊盛載
因為有雪糕,我倆急急影吓相就要開動啦!
切開pancake, 雪糕流落鑊上仲不斷發出吱吱聲
我們快手放在碟上,香蕉配朱古力真係絕配!!
吃過甜品既晚餐才是完滿喔~
鹽燒厚切牛脷