2023-07-14 192 瀏覽
星期六早上,去完健步!?🙄 嘆返個chill既早餐,於是同T先生去大坑食嘢😊 我哋之前都黎過<四葉空間>嘆早餐,心無懸念下已經有心儀既選擇😁📍Americano (Hot & Iced)之前做緊breakfast set 跟餐送飲品,只限9-11am。而依家再收窄範圍,排除埋sat, sun & public holiday, 簡單黎講,即係只做平日。變相貴晒,冇咁經濟實惠呀🥲🥲📍Keto All Day Breakfast $108呢款係我和T先生都鍾意既All day,冇咩野可以挑剔,有新鮮既羅馬生菜,蕃茄,煙三文魚,牛油果,煎蛋,煙肉,炒菇和豬肉腸。份量多,而且食材質素幾好,首推sausage,T先生鍾意食腸仔,但好多時啲腸仔肉質較霉,口感差,但呢款肉質唔錯,幾好食;另外煙肉煎得香脆可口,配埋炒菇一齊食,口感很不錯😆 我鍾意蕃茄,煎得剛剛好,有少少煎香既咪道但又唔會腍啤啤😄 CP值高📍Tuna Fish Honey Toast $68Honey Toast 烤得剛剛好,很香脆而不會太甜,配上好實在亦調過味tuna fish,應該有用上黑椒和少許檸檬汁啦⋯食落口感好

📍Americano (Hot & Iced)

Americano

📍Keto All Day Breakfast $108

Keto  all  day  breakfast

📍Tuna Fish Honey Toast $68

Honey Toast 烤得剛剛好,很香脆而不會太甜,配上好實在亦調過味tuna fish,應該有用上黑椒和少許檸檬汁啦⋯食落口感好豐富。所以呢款也是我地回頭必點item

餐廳格局簡單,令人感到cozy & chill,可以感到片刻既寧靜,好好享受早餐時間
餐廳都是自助式,水,餐具,攞餐,交還餐具都是自己黎既。

事後食評:

味道:4.0/5.0