2024-04-27 17 瀏覽
之前經過長沙灣呢間cafe就俾佢嘅店鋪環境吸引🤩,見多人排隊就等今次專門提前booking再來打卡嘅。好啱情侶或閨蜜一齊來打卡啊,店鋪環境超靚,乾淨舒適,有室內或外嘅座位安排,好有特色。1️⃣點佐從來都未食過嘅「邪惡」芝士火鍋,好新鮮,之前未食過。以為食落去會好滯,但發現其實食材係去皮蝦仁🍤、西蘭花🥦、薯仔🥔、牛舌🐮、切塊方包🍞,食材基本係以白灼為主,保留食材原貌,蘸入去芝士火鍋🫕再食,健康營養又有特別嘅口感體驗。2️⃣滿滿蟹肉嘅手捲意粉,成個蟹蓋都塞滿曬蟹肉,可想而知個意粉含金量幾高。不過我個人覺得小小鹹,不過男朋友係覺得好食將佢食曬。3️⃣雪糕球➕芝士奶蓋麻糬窩夫🧇,真係所有鍾意嘅元素擺埋一碟。個擺盤靚到唔捨得切開來食😆