2021-06-28 201 瀏覽
辛勞完一個星期 又到左happy Friday, 今日簡左係公司附近開左一段時間嘅Lungo。淨睇外觀都比佢吸引左幾次,但一直都冇入去試,今日終於有呢個機會啦。同一般cafe大同小異,都係出counter 自己落order, 餐具同飲嘅水都係自己郁手嘅。餐廳入面原木色嘅設計令人有種溫暖嘅感覺。食物方面我地嗌左chicken & wasabi mayonnaise bagel sandwiches 同 pastrami & guacamole bagel sandwich,飲品方面就嗌左black sesame latte 同 Matcha latte (呢兩杯飲品都係Non-coffee嫁🙂)Chicken & wasabi mayonnaise - 個醬味道好凸出,wasabi味又唔會太搶味道,配試沙律菜同雞肉,雞肉唔會好鞋口。bagel配上牛油一齊焗到外脆內軟,整體味道好好。 另一個pastrami & guacamole 相對地就比較遜色,因為個醬嘅味道偏酸同埋唔夠濃味所以唔足以蓋過沙律菜嘅草青味,但bagel一樣係外脆內軟,呢到加反小小分!飲品方面-black sesame l

Pastrami   & Guacamole  bagel  sandwich
Chicken &  wasabi  mayonnaise bagel sandwich

飲品方面-black sesame latte 個味道係好重,黑芝麻味好香,但感覺係食緊芝麻糊加熱牛奶,Matcha latte我覺得有小小失望,因為只係用matcha粉開完溝奶,味道較淡,唔係好飲到抺茶嘅味道,因為我點嘅係凍飲,一開始飲到有啲粉粒未溶。
Black  sesame  latte

如果鐘意食bagel嘅可以一試,除左bagel sandwich都有最basic 嘅淨bagel同果醬bagel。仲有all day breakfast 比你簡。可能我地飲嘅都係non-coffee,如果係coffee可能會好味啲!