2024-03-29 509 瀏覽
꧁ 𝐆𝐫𝐢𝐬𝐬𝐢𝐧𝐢 ꧂ 📍 Hong Kong | Wan Chai地址:灣仔港灣道1號君悅酒店2樓好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆復活節假冇去旅行當然要食好d,所以就去左Grand Hyatt食意大利菜,聽講係全港第一tiramisu!!!!!💰3 course set $520食前菜之前waiter會比grissini自家製既breadsticks 🥖我地食,breadsticks超長、超香!食落外脆內軟,真係好正😭唔夠食仲可以問佢地拎,不過2個人3條我覺得剛剛好。🥗 AppetizerBURRATA, POMODORI, BASILICO - (4/5)Burrata cheese外面幾有彈性,切開之後質感變左柔軟順滑,散發出淡淡既芝士味🤩加埋蕃茄仔感覺幾fresh😋VITELLO TONNATO - (4/5)呢個係小牛肉薄片,上面有吞拿魚醬。吞拿魚醬味道勁濃郁,小牛肉口感好嫩,不過牛肉味道就冇咁濃。加埋吞拿魚醬一齊食只係食到吞拿魚味🤣🥩 Main Course TRICORNO DI WAGYU +$90 - (5/5)呢個和牛超超超超超正
꧁ 𝐆𝐫𝐢𝐬𝐬𝐢𝐧𝐢 ꧂

📍 Hong Kong | Wan Chai
地址:灣仔港灣道1號君悅酒店2樓

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕

◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

💰3 course set $520

🥗 Appetizer

VITELLO TONNATO - (4/5)

🥩 Main Course
呢個和牛超超超超超正😭一食落口脂肪就係個口到浪下浪下咁!而且口感勁淋!!牛味超級濃郁!隔離仲有南瓜蓉同烤菇。南瓜蓉口感綿密,菇仲烤得好香🥰

LOMBO DI AGNELLO, FAGIOLINI, CAROTE - (4.5/5)
呢碟又係好味到痴左線!d羊烤到粉紅色,質感好淋好嫩,羊騷味超突出!所以都係勁正🥹

🍨 Dessert
TIRAMISU ALL’AMARETTO - (5/5)
期待已久既tiramisu!!!不愧係全港最好食既tiramisu!waitress係我面前拎出一大盤tiramisu豪不吝嗇咁挖出黎,之後仲問我要唔要多d。結果挖出差不多2人既份量出黎🤣杏仁酒、espresso 、可可粉同埋芝士既味道都食到,幾balance。mascarpone cheese好細密綿滑!真係好好食😭😭😭😭

MILLEFOGLIE ALL’AMARETTO - (3.5/5)
呢個千層酥就差左少少,唔夠酥脆。而且d cherry好重藥水味😭所以唔建議食呢個。