嚟到位於觀塘嘅時運工業大廈,係一棟頗有歷史嘅工廈。試試五樓呢間Go Inside Kitchen,行出lift就見到呢幅人造草坡牆。入面啲檯櫈係木為主,既簡約又清新。避開咗午餐時間,當日就只有兩三檯食客。餐廳仲有戶外座,走出去睇睇,係舊區樓景,仲不時見到經過嘅地鐵列車,由於附近樓宇唔高,加上有一段距離,景觀都算開揚。聽講餐廳有聘請聽障或弱聽人士,所以餐牌內附有簡單嘅手語圖表,制服上亦會有所識別,不過當日似乎唔晌度。餐廳有八款午餐,價錢大約六十至百多元不等(未計加一),包餐湯、主菜同餐飲。另有個二百多元嘅二人餐,除餐湯、主菜同餐飲外,仲有埋甜品,好似比較抵食,可惜當日嘅選擇唔太合心,咁叫返午餐啦。每檯都有一樽水,可以自己斟。蒜蓉法包,蒜蓉醬搽得唔多唔少,烘脆後更惹味。甘筍湯,質感滑溜,飲落清甜。我哋仲加錢試埋田園沙律同喜馬拉雅山岩鹽溫泉蛋,田園沙律,黑醋汁酸香,都幾開胃。喜馬拉雅山岩鹽溫泉蛋,無唔討好嘅腥味,可蘸蒜蓉法包嚟食。新鮮空運澳洲西冷伴紅酒汁,餐牌指西冷扒足有八安士重。平時食牛扒大多數揀五成熟,朋友呢次就大膽地揀咗四成熟(Medium Rare),的確令我有啲意外,我問佢唔怕太生
入面啲檯櫈係木為主,既簡約又清新。
避開咗午餐時間,當日就只有兩三檯食客。
每檯都有一樽水,可以自己斟。
蒜蓉法包
蒜蓉法包,蒜蓉醬搽得唔多唔少,烘脆後更惹味。
甘筍湯,質感滑溜,飲落清甜。
喜馬拉雅山岩鹽溫泉蛋,無唔討好嘅腥味,可蘸蒜蓉法包嚟食。
新鮮空運澳洲西冷伴紅酒汁
新鮮空運澳洲西冷伴紅酒汁,餐牌指西冷扒足有八安士重。
新鮮空運澳洲西冷伴紅酒汁
平時食牛扒大多數揀五成熟,朋友呢次就大膽地揀咗四成熟(Medium Rare),的確令我有啲意外,我問佢唔怕太生咩?朋友淡然回應煎好上檯前有段小小嘅閒置時間,扒內餘溫會將肉再煮熟啲啲,加上我影相又會再花啲時間,所以聽落又好似有啲道理。切開後嘅生熟度對我嚟講可接受,西冷扒牛味突出,鬆化易嚼,紅酒汁唔濃,但夠味。
西班牙黑毛豬鞍架伴蜜糖蘋果汁
西班牙黑毛豬鞍架伴蜜糖蘋果汁,每日限量八份。
西班牙黑毛豬鞍架伴蜜糖蘋果汁
黑毛豬鞍架外層煎得焦香內仍有肉汁,肉厚爽嫩唔癡牙。蜜糖蘋果汁微甜,蘋果味唔明顯,不過配豬鞍架一齊食就可以減輕膩感。伴碟嘅配菜有茄子、翠肉瓜、甘筍仔、椰菜等等,炒得甜香有蒜味,薯格亦頗脆口。
女仔就係鍾意食甜嘢,聽講餐廳晌下午三點左右有個$68一位(未計加一)嘅甜品下午茶,可於限時內任食十多款甜品,另包一杯餐飲,不過我哋已經食得有啲飽,無力迎戰。最後只係散叫咗麵包布甸同法式焦糖燉蛋,兩個都係的的骰骰。麵包布甸,麵包吸滿吉士蛋漿,同埋混入咗提子乾,溫度暖暖哋,甜度唔高。法式焦糖燉蛋,焦糖薄身唔苦澀。
餐飲方面加錢改配Cappuccino同Latte,拉花唔算出色,但因餐廳唔係專門飲咖啡嘅咖啡店,所以都可接受。

餐廳嘅食物味道鹹味唔重,對女仔嚟講感覺較健康,扒亦煎得唔錯,處理得宜。不盡完美嘅係,當日啲碟嘅邊緣有啲撞花咗。
蒜蓉法包