2022-07-14 495 瀏覽
K11 Musea 有好多高質餐廳,所以都幾鍾意到這裏。今次再去我喜歡的餐廳用餐🥰,Glasshouse Greenery 位於尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea5樓501及503A號舖。餐廳設有室內和戶外,店內有很多盆栽植物作裝飾☘️🪴,感覺特別舒適。大約下午三點到達,兩個人點了一個Glamour Forest Afternoon Tea $388、 越式x手沖椰子咖啡$32、 迷迭香湯力咖啡$32。✨✨✨ 🔴Glamour Forest Afternoon Tea🎀 ~ Tea Set 有三層高,🎈頂層和中層是鹹點🍽️ ~ 酥脆炸蝦米紙卷、 煙三文魚卷、 蘑菇甜椒撻、 迷你牛肉漢堡、 意大利鵝肝黑醋多士、 迷你龍蝦沙律、 脆薯皮棒棒蝦。🎈低層是甜點 🍽️~ 小富士(綠茶蛋糕) 、 絕袋佳人( 士多啤梨慕絲蛋糕) 、 朱古力布朗尼、 蜜糖爆爆珠奶凍、 法式什錦馬卡龍。🔺酥脆炸蝦米紙卷🌯: 外層的米紙帶點煙韌,配上酥脆的炸蝦, 口感豐富。 🔺煙三文魚卷🫔: 一啖一口,清新小吃。 🔺蘑菇甜椒撻🥧: 雖然細細粒,但食到蘑菇🍄和甜椒🫑的味道很配合。 🔺迷你

🔺煙三文魚卷🫔: 一啖一口,清新小吃。

🔺迷你牛肉漢堡🍔: 精緻可愛的迷你漢堡, 唔好睇佢細細件, 漢堡都幾好味🤤。

🔺意大利鵝肝黑醋多士🥪: 這個Tea Set都幾有誠意, 有鵝肝多士, 非常驚喜😊。

🔺迷你龍蝦沙律🥗: 整體爽甜清新, 涼拌小吃。

🔺脆薯皮棒棒蝦🍤: 香口好味, 棒棒蝦食一條唔夠喉😆, 因為我本身好喜歡食脆卜卜🤤。

Glamour Forest Afternoon Tea

🔻小富士(綠茶蛋糕) 🍰: 賣相精美, 綠茶蛋糕入口香濃。

🔻絕袋佳人( 士多啤梨慕絲蛋糕)🍰 : 好靚呀🥰!外形係一個迷你嘅手袋仔👛, 十分討好。 加上味道軟滑清爽, 色香味俱全👍🏻。

🔻朱古力布朗尼🍰: 小小一塊,帶有香濃朱古力味🍫, 食極唔厭的款式。

🔻蜜糖爆爆珠奶凍🥡: 奶凍口感順滑, 粒粒爆珠帶有點蜜糖香🍯。

🔻法式什錦馬卡龍🧁: 我是一個很著迷馬卡龍的人, 每次見到都會有一種好療癒的感覺😍。

Glamour Forest Afternoon Tea

🔻迷迭香湯力咖啡 ~ 味道帶點酸酸的, 入口清爽😙。
迷迭香湯力咖啡

🔻越式x手沖椰子咖啡☕ ~ 濃厚的咖啡和香甜的椰汁完美結合, 咖啡和椰汁分開上, 可以自己調較喜歡的味道👍🏻。

越式x手沖椰子咖啡

很喜歡Glasshouse 的Afternoon Tea Set
, 無論鹹點和甜點都做得很好👍🏻, 精緻美味集合於一生, 環境又舒適,性價比高💯。

2022-07-13
迷迭香湯力咖啡
  • GlamourForestAfternoonTea
  • GlamourForestAfternoonTea$388、越式x手沖椰子咖啡$32、迷迭香湯力咖啡$32