2023-09-15 3606 瀏覽
有朋友生日,我哋喺觀塘一聚,就揀咗呢間餐廳。有人見佢午市好多人排隊,我哋即管試試佢環境都寬敞,我哋四個人坐既卡位都幾大張枱。侍應們都好熱情同helpful,我哋問佢有咩好食都有介紹,而且我哋覺得全部都有喜出望外既感覺講真,我就未食過凱撒沙律係成棵菜上咁raw既,但加咗腐乳入去,又唔知點解出奇地夾架喎呢種fusion好得意然後,明明係一個墨西哥烤餅,但食落去好有東南亞風味,啲醬汁好似泰式既咁,好開胃,而且好多料,夾埋一齊又唔會覺得奇怪再嚟無論侍應同呢度啲食評都推介既慢煮黑毛豬,真係要比手指公食落去有少少似叉燒,有少少甜,肉質都好稔好嫩呢個意大利麵相比之下就冇咁出色啦,不過不失。佢哋當日有特別既cocktail,已經唔記得咗係咩嚟不過印象係幾清新既,食物印象比較深刻。然後到甜品,睇得又食得,除咗擺盤好靚之外,佢冇用到cream反而用咗吉士,我哋覺得好夾。提到因為係有朋友仔生日,預先同咗餐廳講,佢話可以幫手寫字,但冇預期佢哋會送多一小份甜品比壽星,好貼心呀,我哋又食又影,過咗一個愉快既晚上。

凱撒沙律。腐乳。芝士
呢種fusion好得意
墨西哥烤餅。伊比利亞豬肉。蝦。芝士。錦鹵汁
慢煮西班牙伊比利亞黑毛豬
再嚟無論侍應同呢度啲食評都推介既慢煮黑毛豬,真係要比手指公
食落去有少少似叉燒,有少少甜,肉質都好稔好嫩
醃漬海藻。阿根廷紅蝦。青口意大利麵
呢個意大利麵相比之下就冇咁出色啦,不過不失。
佢哋當日有特別既cocktail,已經唔記得咗係咩嚟
不過印象係幾清新既,食物印象比較深刻。
蛋香脆餅(冰野莓。芒果軟芝士。食用花。雪糕)
2023-08-02
凱撒沙律。腐乳。芝士
墨西哥烤餅。伊比利亞豬肉。蝦。芝士。錦鹵汁
慢煮西班牙伊比利亞黑毛豬
蛋香脆餅(冰野莓。芒果軟芝士。食用花。雪糕)
  • 醃漬海藻。阿根廷紅蝦。青口意大利麵