2020-10-31 1646 瀏覽
今日亞拉牛一,亞哥知我鍾意去五陵會食嘢,專登安排咗係五陵會同我慶生一家人又有機會歡聚食大餐啦首先,上嚟嘅喺炸芋角併琵琶豆腐呢處嘅芋角做得非常出色,要預定,入口鬆脆,裏面加咗少少咖哩更好味,欣賞乾身而且絕不油膩,唔會食完滿口油,成家人贊不絕口琵琶豆腐外脆內軟,食嘅時候醮點特製醬汁或淋喺琵琶豆腐上,培添美味跟住,嚟個湯特濃蕃茄薯仔🐟石斑魚湯 嘩!好足湯料,新鮮石斑為主要材料,加入番茄、薯仔,豆腐、重有廋肉等等去煲,之前,飲過用芫荽、皮蛋、鲜草菇煲嘅鮮魚湯,估唔到今次用番茄、薯仔,煲出嚟嘅湯竟然咁好飲😋絕無「腥味」嘅「濃郁番茄」石斑魚湯,配角陳皮同少量胡椒,提升魚湯嘅色香鮮味超級好飲💯每人飲足兩碗芥蘭祇要菜梗唔要葉,切剩最嫩部分,脆、爽、清甜,班腩厚身,啖啖肉離遠已經聞到大陣花雕香味🍴蟹肉鮮得嚟帶甜味,陳村粉索哂花雕同蟹肉精華,又香又滑鵝掌同花膠最佳配搭🍴鵝掌同花膠都炆得好入味,鵝掌肉厚,唐生菜爽口。花膠喺亞哥私伙,無得彈my favorite 上次嚟食唔到,亞哥知我心意,專登為我預訂,滿足為食嘅我今餐生日飯,好多謝亞哥嘅精心安排,五陵會喺品質嘅保證,每樣菜都好高水準,食完已經好飽同好满足,

一家人又有機會歡聚食大餐啦

首先,上嚟嘅喺炸芋角併琵琶豆腐

脆炸芋角併琵琶豆腐

呢處嘅芋角做得非常出色,要預定,入口鬆脆

跟住,嚟個湯

每人飲足兩碗

玉蘭炒斑塊

蛋白花雕紅蟹蒸陳村粉

離遠已經聞到大陣花雕香味🍴
蟹肉鮮得嚟帶甜味,陳村粉索哂花雕同蟹肉精華,又香又滑

鵝掌同花膠最佳配搭🍴
花膠扣鵝掌燴唐生菜

红燒乳鴿

my favorite

上次嚟食唔到,亞哥知我心意,專登為我預訂,滿足為食嘅我

今餐生日飯,好多謝亞哥嘅精心安排,五陵會喺品質嘅保證,每樣菜都好高水準,食完已經好飽同好满足,正準備離開,点知壓軸重有亞妹為我準備嘅蛋糕🎂,家人嘅厚愛令我既開心又感動🤩😭🙏

2020-10-31
脆炸芋角併琵琶豆腐