餐廳: JIKKA
資訊:

2022-08-30 1267 瀏覽
今日同老婆大人和兩位公主行街,出街前睇到有介紹呢間燒雞好食,就揀去行跑馬地,順道試下Jikka。去到門口睇餐牌,職員已好有禮貌介紹和指示有閣樓雅座。之後我們一行人上了閣樓坐下,經介紹後,職員姐姐表示可以讓我們慢慢選擇,選好後可以按鐘仔通知她們落單。我們點選了一隻原味燒雞配薯蓉和粟米、蝦霸狗、蟹霸狗、粟米湯和菠菜意粉。粟米湯好濃郁又夠香,蝦、蟹霸狗都鮮味突出,麵包香口,職員姐姐更為我們每人遞上手套一對,以便食熱狗和燒雞。菠菜意粉味道正常,預計之內,係覺得份量少了點。最後燒雞上場,賣相一流,我都怕太熱,所以先食了其他食物先,之後食燒雞,手撕雞脾,內裡仍然很熱,肉質十分嫩滑,食入口中,很入味很juicy,皮仍香脆,一個人食一隻絕無問題,真係招牌菜。最後埋單600幾,好滿意。
2022-08-30
  • 原味燒雞