餐廳: 德國餐廳 (大埔超級城)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-02-21 656 瀏覽
難得終於可以夾到日子出嚟食飯梗係要搵一間坐得舒適而且好味嘅餐廳一邊傾一邊食先至夠享受夠寫意我哋就識揀位於大埔中心的🇩🇪「 #德國餐廳Das Bier 」一去到餐廳門面招牌好搶眼裏面嘅環境裝修好舒適有些枱上鋪上藍白色嘅格仔枱布頓時很有德國風情的感覺最後我哋就揀選了大門的梳化位置坐餐牌上的食物圖文並茂每一款都相當吸引我們最後揀選了三款美食大家開心share❣️⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食後感 :✨🐽【 #德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律 】呢度嘅招牌菜式德國鹹豬手來了賣相好有份量好豐盛咁烤得恰到好處的豬手金黃色的外皮卜卜脆一啖放進口裏先吃到脆皮然後就是軟爛的皮下脂肪接着就是非常扎實又幼滑且肉汁豐盈的豬瘦肉整體層次相當豐富鍾意味道帶鹹香又惹味點少得配上一口爽脆的酸菜能中和油膩感🧡【 #德國香腸拼盤 】拼盤有兩款德國香腸及薯角香腸外皮好脆口濃濃的肉汁在我口中滲出確實非常Juicy 呢🤍【 #德式肉丸燴松露意大利粉 】奶油狀的意大利飯上有幾粒口感豐富的德國肉丸當中加入黑松露令香氣四溢將risotto味道升華不少彈牙的米粒口感煙煙韌韌質地亦很creamy💛【 Honey Green
難得終於可以夾到日子出嚟食飯
梗係要搵一間坐得舒適
而且好味嘅餐廳一邊傾一邊食
先至夠享受夠寫意

我哋就識揀位於大埔中心的
🇩🇪「 #德國餐廳Das Bier 」

一去到餐廳門面招牌好搶眼
裏面嘅環境裝修好舒適