2024-05-05 56 瀏覽
呢日大大學完跆拳道,就同咗佢去附近嘅成對工業大廈搵食,今次上2樓,去咗呢間Cafe。真係估唔到,呢度人頭湧湧,仲要排隊。入到嚟裝修簡約企理,有個自助斟水餐具區。 瘋狂芝士日本飛驒牛肉漢堡: 飛驒牛肉的非常厚,質地非常嫩滑,口感極佳。牛肉本身帶有濃郁的肉香,搭配芝士的鮮美融化在一起。廚師比嘅芝士絕不手軟,好似瀑布咁用溶化響個包度,打卡一流。🤭呢款漢堡有創意又好味,係不容錯過的選擇。 新鮮白菌配雞肉忌廉汁意粉: 白菌的散發出濃郁的香氣,並在口中釋放出濃郁的味道。雞肉與忌廉汁的組合非常出色,忌廉的豐潤口感與雞肉的嫩滑質地完美融合。意粉本身煮得恰到好處,保持了一定的彈性,令人回味無窮。 南瓜湯: 湯的質地非常綿密,口感滑順。南瓜的自然甜味在湯中得到了很好的平衡,不會顯得太甜膩,帶來了溫暖和舒適的感覺。 紫薯湯: 紫薯湯呈現出美麗的紫色。湯的質地順滑細膩,加上紫薯的天然甜味,口感非常好,美味又健康湯。

南瓜湯:

紫薯湯: