2020-11-18 763 瀏覽
最近好鍾意食石燒牛,今次搵到荃灣嘅另一間熱門石燒牛,見到網上好多好評,食物賣相又吸引。星期日晚上7時來到,門口已有一堆人在等侯。大部份是年輕人為主。等到8時15分,終於到我地入去。店員會先幫你落單,然後有位再叫你入去,減省等侯的時間。入到去第一感覺係排煙系統做得不太好,隔住口罩都聞到好大陣油煙味。坐低冇耐食物就立即為你送上。哇!賣相真係令人垂涎三尺!我地點左兩個定食。第一個係蒲燒原條鰻魚飯定食,鰻魚勁大條,又有醬汁再配上秘之飯素食落好惹味,鰻魚冇骨冇腥味,甜甜地,勁好味。第二個定食係好多人必叫的板燒吉列牛。賣相都係好掂,就甘擺上石上燒十至二十秒再點少少醬油以經超正。第一次食石燒吉列牛的我,冇諗過係咁好味。有吉列外脆的口感、又同時有軟熟的牛的口感!難以形容的舌尖上的滿足感!另外,雖然荃灣的分店比較細,我地2人係搭枱坐,沒有多餘的空間移動,但無阻我地品嚐食物的快樂。總括而言,是值得回頭的餐廳!極度推薦大家去試!
哇!賣相真係令人垂涎三尺!
。第二個定食係好多人必叫的板燒吉列牛
。賣相都係好掂
,就甘擺上石上燒十至二十秒再點少少醬油以經超正
。第一次食石燒吉列牛的我,冇諗過係咁好味
蒲燒原條鰻魚飯
板燒吉列牛