2024-02-07 209 瀏覽
平時同小朋友出街食飯,除咗揀親子餐廳,日本餐我都好鍾意☺️因為有佢最鍾意食嘅烏冬🍝前幾日去咗德美壽司 my🍣我地叫左3個晚餐set加小食😽😋北海道甜蝦帶子魚生丼刺身新鮮又肥美,最值得一讚係三文魚子,比起出面食嘅甜好多👍🏻而且壽司飯加咗芝麻同紫菜,提升左整體味道😋活鰻魚朴葉飯定食鰻魚烤得外皮焦香,非常脆口,肉質仍然保持軟滑彈牙,加埋鰻魚汁,甜度恰當😋天婦羅烏冬可以揀冷或者熱烏冬,烏冬彈牙有咬口,瞳瞳差唔多食哂成個烏冬😂天婦羅外皮夠脆而且唔厚,食落去一啲都唔油膩👍🏻👍🏻推介😋炸一口芝士,啱晒芝士控😍外層黃金香脆,入面嘅芝士香濃幼滑😋串燒系列叫左免治雞肉棒,牛舌同安格斯牛肉串🐮3款都好好食!特別推介安格斯牛肉串,口感軟嫩重牛肉味,而且燒得啱啱好,一啲都唔韌,仲好多汁👍🏻😋最後仲有甜品,綠茶蕨餅,口感煙韌又唔會好甜😍
前幾日去咗德美壽司 my🍣我地叫左3個晚餐set加小食😽

😋北海道甜蝦帶子魚生丼

😋活鰻魚朴葉飯定食

😋天婦羅烏冬

😋炸一口芝士,啱晒芝士控😍外層黃金香脆,入面嘅芝士香濃幼滑

😋串燒系列

😋最後仲有甜品,綠茶蕨餅,口感煙韌又唔會好甜😍
  • 鰻魚飯定食