餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

2019-10-27 70 瀏覽
今日朋友帶我黎銅鑼灣呢間印尼餐廳食野,真係令我大飽口褔。平、靚、正﹗簡簡單單3個字,就直接咁形左呢間飯其實如果唔係朋友我帶黎,我真係唔知道呢間餐廳。因為餐廳門口細,平時成日經過都只係以為餐廳係外賣店,原來佢有堂食嫁,真係唔黎都唔知🤭印尼大天王 見到餐牌寫必食推介,梗係叫黎試下先。巴東牛肉、斑蘭雞、雜菜、沙丁魚,雖然餸菜份量唔算好多,但勝在款式多,款款都有。巴東牛肉煮得好腍,斑蘭雞好滑﹐味道好啲似沙薑雞,雜菜比我想像中好食👍🏻沙丁魚都唔錯,辣辣地幾味,好惹味炒雜菜 好好食,我地2個人最快食晒呢碟菜😂沙喇串燒虎蝦-肉質厚身,口感彈牙牛肉-肉味濃而嫩滑羊肉-羊肉嘅羶味很香,口感較韌、有𡁻頭雞肉-同香料味好夾,好食巴東牛肉花膠湯粉皮巴東牛肉味道比較濃,所以一定要送飯,而款係配花膠湯粉皮😍花膠湯其實唔只女仔鐘意,其實我都好鐘意飲🥰花膠好大塊,而且湯好creamy,好正😋芒果沙冰芒果沙冰好靚好大杯,好飲,CP值高班蘭箭葉果蜜睇見朋友杯熱飲賣相都唔錯,而且聞落幾香。朋友話好好飲,甜甜地,而且仲有少少香茅味添

好好食,我地2個人最快食晒呢碟菜😂

沙喇串燒
虎蝦-肉質厚身,口感彈牙
牛肉-肉味濃而嫩滑
羊肉-羊肉嘅羶味很香,口感較韌、有𡁻頭
雞肉-同香料味好夾,好食

芒果沙冰
芒果沙冰好靚好大杯,好飲,CP值高

班蘭箭葉果蜜
芒果沙冰  &  班蘭箭葉果蜜