2022-08-23 65 瀏覽
有一個可以陪自己一齊食辣野既好朋友真係好幸福啊!😍😍😍每當見到有酸菜魚食既菜館,都會即刻約埋一齊去試。今次被選中既係銅鑼灣呢間川滿居。為酸菜魚而來,當然首先叫個金湯酸菜魚🐟價錢相對其他川菜館相宜,以為份量會少好多,點知黎到份量都唔細,入面重有薯粉,兩個女仔其實都好夠。👌🏻湯底鮮甜唔太辣,酸味都適中,飲落味精唔重。魚片軟滑,配料有蒿筍片,切得比較細緻既酸菜,同埋幾款唔同既菇類。除左鮮冬菇同本菇之外,好鍾意佢重有一種好似風乾過既菇類🍄🍄特別香同入味。薯粉唔係扁嗰種,不過同樣又滑又入味。😋朋友揀咗個霸王蝦球🦐🦐好似辣子雞咁成碟都係辣椒🌶️,朋友覺得都幾辣,我就無乜感覺😂😂蝦球好有驚喜,炸粉好薄但係炸得好酥脆,蝦球又大粒爽口。總共有成7-8隻大蝦球,🍤份量十足☝🏻我就指定動作要食干煸四季豆🍀四季豆炒得乾身有鑊氣又入味,重口味完全就係我杯茶🤩香口肉碎加上辣椒一齊炒,好惹味,無野可以彈🤪整體呢度野食味道有水準,價錢相比食過既其他餐館更相宜,性價比相當高👍🏻👍🏻我哋兩個都認為可以encore🥳🥳

金湯酸菜魚

朋友揀咗個霸王蝦球🦐🦐