2023-02-20 12 瀏覽
放工同朋友去Chill下先🍻好好放鬆下,就揀左呢間餐廳試下,估吾到有好多人都黎呢度幫襯😃呢一間餐廳裝飾又好靚😍又有好多特飲,入面嘅裝飾仲好適合打卡添。我見到餐單有新增左一d新的菜式,例如法式香煎鵝肝伴大根香蒜麵包粒及紅酒燴洋葱🧅海鮮大會配香草燒新薯及時令蔬菜🦐🦑芒果蝦沙律配香辣醋汁🥭番茄水牛芝士配香草汁,下次一定要再去試下先🌟Honey Yuzu Wings $88雞翼整到好入味,加左蜜糖令到個鷄翼變得甜甜地🍯個柚子味都好濃厚🍐肉又煮到好嫩口,成只鷄翼食落去係好清香,再加上個鷄翼皮脆脆地,超好食,推薦🍗🌟Carbonara Spaghetti $178意粉係勁濃厚,又煮到好嚼勁,每一條意粉都被醬汁包裹著🍝意粉上面加左好多嘅煙肉同芝士🧀碎,又落左勁多嘅卡邦尼醬汁,令到個意粉嘅味道變得好濃郁,食到勁滿足😋🌟Truffle Fries $98黑松露薯條是必點的食物之一🍟個薯條係厚切,炸到好脆又香口,上面都有撒了鹽🧂食嘅時候可以點上佢分開上嘅黑松露同茄汁🍅個黑松露醬汁係勁濃厚,食落去好香又好正宗,就算擺凍左都係脆卟卟,超推薦👍🏻🌟Dutch Baby Pancake Mixed Berries

🌟Honey Yuzu Wings $88

🌟Carbonara Spaghetti $178

🌟Truffle Fries $98

🌟Dutch Baby Pancake Mixed Berries $108
Pancake係整到比較厚實🥞食落去煙煙靭靭的感覺,蛋香味又好重🥚上面再加咪個雲妮拿雪糕嘅奶香味。最後再配上生果🍓🫐食落去酸酸甜甜,吾會好流,如果吾夠甜都可以加上楓糖漿去增加甜度,呢個甜品真係比試🍯

🌟Ever Green $88
飲落去係好fresh,有少少薄荷嘅味道🍹吾會太甜