2023-12-05 50 瀏覽
SAYA菜式集合印尼馬、來西亞及泰國口味😋以東南亞街頭美食為靈感,款式創新,啱晒鍾意食辣嘅我😍而且店內裝修特別以藤來做弧形假天花,別出心裁,大把打咭位,坐係度飲杯嘢chill下都唔錯❤️💫泰北咖喱金麵配炭火燒雞🐔炭火燒雞有炭爐香,味道香口雞件肉質嫩滑有焦香味道👅,驚喜之處係咖喱金麵,平時其他餐廳比較少見,金麵係用上蛋麵好似港式粗麵彈牙,一沾掛湯力強,撈埋炸過嘅金麵,惹味又有層次,雙重口感少少辣,好惹味。🤤💫伊善炭火燒牛肉🐮牛肉燒至7成熟左右,外層好香炭燒味,裏面肉質粉嫩多汁,跟味道清新的阿根廷酸辣汁(Chimichurri Sauce) 很配,秘製醬汁特別有蒜同橄欖油😂配埋牛肉食別有另一番風味💫泰式炒雜菜🍲好多人喜歡食飛天炒通菜,好少會食到泰式炒雜菜,我自己比較喜歡食雜菜多一點,蔬菜種類多而且感覺較健康,清爽可中和一下肉類的油膩感😚

💫泰北咖喱金麵配炭火燒雞🐔

泰北咖喱金麵配炭火燒雞