2020-07-06 77 瀏覽
放工搵地方食飯Chill下~~好多時都係去尖沙咀!今次嚟到諾士佛臺,竟然比我發現左間唔錯gei酒吧餐廳。未入去見到個裝潢都好期待,播住雀鳥聲音,好有叢林Feel。行到入去,留意到佢嘅裝潢好有特色,燈飾係雀鳥設計,成個環境好靚,佢分左兩邊唔同感覺,一邊係普通食飯台,另一邊有吊椅,好岩打卡~望左下個Menu,都算多種類揀,而且呢度好多種酒類選擇~佢嘅Signature Cocktails名字好特別,令人十分好奇。整體嚟講,呢度好岩情侶或者成班朋友聚會嚟,傾計飲野呢度都係個好選擇。主食:炭燒西班牙豬胺伴時令時蔬 · 焦糖蘋果蓉 · 芥末籽燒汁 $268佢用左慢煮方法,肉質軟嫩,咬落去啖啖肉汁,入口Juicy,非常有驚喜。本身個肉已經好好味,沾上蘋果蓉同樣非常夾,食落有另一番滋味。柚子牛油雞翼 $78雞翼比濃郁的柚子醬包住,同時有淡淡嘅牛油蜜糖香味,食落仲會發覺連雞肉都滲透醬汁,熱辣辣好食到一隻接一隻~黑松露薯條 $78作為薯條控,去到邊都要食薯條。呢間嘅薯仔都有驚喜,新鮮濃熱辣,薯條條條都好香脆,沾上黑松露醬,松露嘅濃郁香氣和味道從口中慢慢滲出,好味到.....完全係食唔停口^^Palace
放工搵地方食飯Chill下~~好多時都係去尖沙咀!
炭燒西班牙豬胺伴時令時蔬 · 焦糖蘋果蓉 · 芥末籽燒汁
柚子牛油雞翼
柚子牛油雞翼 $78
黑松露薯條
黑松露薯條 $78
Palace
Palace $148
一嚟到我係比個杯所吸引,中國式茶杯,感覺有點華麗但又帶點壯嚴。
入口清新,散發點點菊花香,酒味唔算太濃,但又帶點檸檬香,好豐富嘅層次感。
PASSIONATE KISS

PASSIONATE KISS $138
超岩女仔飲嘅一款酒~熱情果味濃郁,相對地酒味唔會太重,酸酸甜甜的口感,飲落似果汁,非常易入口。

TASTE OF LOVE
TASTE OF LOVE $138
呢個就帶點日本feel,佢係超明顯嘅抹茶味,配埋燒過嘅棉花糖,味道好特別。鐘意抹茶的話可以一試!
2020-07-02
炭燒西班牙豬胺伴時令時蔬 · 焦糖蘋果蓉 · 芥末籽燒汁