太和★Café Swan咖啡灣平日7點幾黎到都要等位喇,本身好似要等6張枱,不過前面幾個拎左飛都走左所以等左15分鐘左右就有位啦!坐對住條街既BAR枱,有少少尷尬好似會比出面等位既人見到忘我既食相…入面環境佈置得好Girly,近門口既牆貼左好多樹葉d貼紙,天花又吊左d假植物,感覺有生氣好舒服。另1邊牆就掛左好多相架,簡單既圖案併埋1齊又幾靚要留肚食期待既waffle,只好同Mr.Pig忍住口嗌1個主菜算喇..- 芝士黑松露炒蛋蟹肉多士($52):送上枱果時仲以為waitress落錯單,唔係burger黎嫁咩?睇清楚份menu先發現原來係我地傻仔,見到幾張圖都係burger就以為成版都係burger仲好開心有唔係肉既burger食..哈哈!唔理啦見佢個樣咁吸引照食 襯熱食啖多士先…嘩嘩嘩~黑松露炒蛋本身已經無得輸,仲要有埋芝士同好多好多睇得見既蟹肉,一D都唔孤寒!不過如果係厚多士就好啦,個多士咁薄滿足唔到麵包控...隔離既沙律菜灑左d黑醋係上面酸酸地好開胃 薯餅無嘜特別,如果係薯條會開心d…- 愛心窩夫($78):好。鬼。大。份!有成2球雪糕(士多啤梨 & Cookies and cre
太和★Café Swan咖啡灣

- 芝士黑松露炒蛋蟹肉多士($52):
芝士黑松露炒蛋蟹肉多士
薯餅無嘜特別,如果係薯條會開心d…

- 愛心窩夫($78):
愛心窩夫
好。鬼。大。份
!有成2球雪糕(士多啤梨 & Cookies and cream)再加上面”枝”左成杯軟雪糕咁高既cream,仲有仲有waffle上面既原粒士多啤梨&切片香蕉&棉花糖,真係肥仔之最
…不過唔理得咁多喇lol waffle即order即整,外脆內軟,(好彩)唔係好實心果種同雪糕一冷一熱既組合好無敵
。我諗正常要3個女仔先有機會KO到佢(當然我同Mr.Pig係例外,轉個頭份waffle已經消失左
…不過好飽足下次可能叫番得1球雪糕$6x都夠皮喇)

- 玫瑰鮮奶咖啡($36):
玫瑰鮮奶咖啡
賣相吸引,拉花之外仲放左少少玫瑰花瓣提一提你佢係rose latte
yumyum,咖啡香再帶微微既玫瑰味,最緊要係唔會太甜 (不過飲到底d甜開始出番黎
…)
埋單$166/2ppl。要再去試番佢既BURGER同PASTA先得!
Waitress送左張$5couple下次食滿$100可以用,張couple仲有1部份可以撕出黎參加每月小抽獎嬴食物

慳妹小提示:記得相機食先share張相上facebook/instagram就可以拎9折,變相免加一

P.S.
如果叫主菜又叫waffle, waitress會好好咁留意住你就快食完個main再問一問你先開始準備整個waffle (~15mins)。
P.S.

限坐1.5hrs。
2015-08-25
愛心窩夫