今次我地去左呢間係太子既泰國菜餐廳,佢門口比我既感覺好似cafe,幾年輕優雅文青既感覺,地點係地鐵站隔離夠曬方便🤓蝦球柚子菠蘿沙律($82)呢個沙律夠曬豐富,有好多柚子肉同蝦,裡面仲有菠蘿,成個感覺好fresh,鮮蝦又爽口,加埋少量酸辣汁,夠曬開胃👍🏻虎蝦冬陰功湯($98)呢個湯成個窩咁大,份量認真多,湯料仲有好多菇,同埋蝦,酸辣度適中,呢個好抵飲,我覺得必點之選🤩自選沙嗲串6串($98)呢個沙嗲串可以自由選擇豬牛雞,我地就揀左每樣2串,d串燒好香好惹味,淋上沙嗲醬就仲正🔥泰式燒雞半隻($138)隻雞雖然係半隻,但係都好大份,雞肉唔會燒到乾曬,仲keep到有肉汁,再點下泰式辣醬岩岩好🥳印度簿餅($20)雖然簿餅配咖哩係絕配,但係我又想食簿餅又唔想叫咖哩,用黎夾烤雞食有另一番風味,呢個食法食都好食😆凍泰式奶茶($32)加啤啤冰(+3)呢杯奶茶係打卡之選,奶茶好滑,隻熊仔都係奶茶味既冰黎,溶左都唔怕會溝淡杯奶茶🐻芒果糯米飯($52)芒果幾甜同新鮮,椰汁又夠香味,食埋呢個甜品好飽了😛呢間餐廳又有cafe feel,又有得食正餐既泰菜,有曬休閒同埋晚飯既元素,由沙律到甜品既質素都唔錯🥰

蝦球柚子菠蘿沙律($82)

虎蝦冬陰功湯($98)

自選沙嗲串6串($98)

泰式燒雞半隻($138)

印度簿餅($20)

凍泰式奶茶($32)加啤啤冰(+3)

芒果糯米飯($52)
芒果幾甜同新鮮,椰汁又夠香味,食埋呢個甜品好飽了😛

2024-01-11