2021-10-13 256 瀏覽
長沙灣呢間coffee shop出名飲咖啡外,聽聞佢哋嘅bagel🥯同巴斯克芝士蛋糕🍰好好食,等我又去試吓先!烘過嘅Bagel🥯微暖有溫度,外層帶少少脆,內裡依然軟熟,煙韌有咬口❤️嫩滑雞肉片加上唔少沙律菜配個芥末沙律醬,食食吓攻埋鼻夠晒刺激👃🏻,為清淡嘅雞肉片提升惹味度,呢個推介👍🏻Matcha Latte🍵抹茶味好出,同牛奶嘅比例亦調得剛好,如果可以大杯啲就更加好啦😌💚唯獨可惜嘅係,一心諗住去食佢哋嘅軟心巴斯克芝士蛋糕,點知店員話暫停供應😭😭😭餐牌上有3款甜品,dirty chocolate cake、lemon tart同我最後揀咗嘅sour cream cheese raspberry cake🍰,店員話呢款比較多人食,其實即係raspberry cheese cake,芝士係軟滑香口🧀,加入raspberry醒胃無咁溜,但餅底比較鞋口,亦都過厚,食落口同芝士嘅比例有啲失衡🥲,可能我一開始對佢嘅蛋糕期望較高,搞到最後反而對個甜品有啲失望🙈鍾意Bagel嘅朋友嚟呢間真係要試吓佢哋出品嘅多款貝果!

Chicken & Wasabi Mayonnaise Bagel
Matcha Latte

Sour Cream Cheese Raspberry Cake

鍾意Bagel嘅朋友嚟呢間真係要試吓佢哋出品嘅多款貝果!
Matcha Latte