2024-04-11 201 瀏覽
呢度嘅食物係唔錯,不過今日坐喺嗰度食嘢嘅時候,見到個衣着唔算好整齊嘅老人家(絕對唔係衣衫不整而且好有禮貌),佢入去想食嘢(當時並無其他人排隊),之後店員問佢想食咩?個老人家答佢想食西餐,之後店員居然問佢想食咩西餐?連餐牌都冇俾客人睇,亦都冇招呼人哋坐低就咁樣問人!個老人家表達自己係可以俾錢嘅,當佢想拉開張凳坐嘅時候,個店員居然用隻手撳住張凳,店員不停阻撓佢,明明入邊有位就叫佢喺出邊等,甚至招呼咗其他後來既客人入去,都偏偏唔招呼佢,我見個老人家喺出邊等咗一段時間最後冇人招呼佢自己走咗….我坐喺度食真係睇到都覺得好唔安樂,其實我好想知點解唔俾佢坐底食呢?覺得人地無錢俾?定係一定要身光頸靚先可以入去食?老實講我唔會再幫襯,幾好食都冇用!

老實講我唔會再幫襯,幾好食都冇用!