1天前 0 瀏覽
今日素顏入去附近呢間Beans食咗個午餐,叫咗一個黑松露意大利飯,另外加咗一個黑松露薯條同埋一個拿破崙甜品,個黑松露飯好香好味煙煙韌韌另外最鍾意食佢哋個薯條個黑松露醬都好好食,最後食咗佢哋個甜品拿破崙好脆好香甜,仲有一杯荔枝梳打顏色好靚,同埋一杯玫瑰latte,賣相好正,環境舒適坐得好舒服,整體嚟講都好滿意佢哋食物同埋環境其實已經去過好多次,重有佢哋D消毒洗手液我都有買過,味道好消香,可以回購👍
哋食物同埋環境
2024-05-01
星期五午餐時段,只係嗌咗一個午餐加一個意粉, 12點入單, 12:40都未有,有個牌寫住外賣等候時間20分鐘,如果一早知道要等40分鐘唔會嗌,唔知堂食係咪都係要等咁耐,外賣自取就好離譜
外賣自取
2024-05-08 0 瀏覽
喺旺角朗豪坊睇完從今以後,這一套戲做得幾好,值得推介去睇吓,去咗4樓嘅豆子食個午餐,叫咗紅酒燉牛面意大利飯加飲品,黑糖薑母茶,連埋+1 合共$92 ,賣相OK牛肉好林一啲都唔老,啲飯就硬咗啲同職員講,職員話第一種意大利版本身質感係比較煙靭,他們幫我在主林啲,都好快有得食,薑母茶,味道適中唔係太甜.服務態度同質素都幾好似冇乜味精,咁下次可以嚟試吓其他款式
2024-05-08
2024-05-03 98 瀏覽
一日之計在於晨!食早餐是好重要🤪!入面裝修環境高雅四正之外,也相當舒適,坐位見到街外環境!西冷牛扒、太陽蛋、酸種吐司及沙律菜賣相吸引!大大件牛扒配清新沙律菜!配吐司軟綿綿加點牛油,入口美味!凍咖啡相當醒神!
一日之計在於晨!食早餐是好重要🤪!
入面裝修環境高雅四正之外,也相當舒適,坐位見到街外環境!

西冷牛扒、太陽蛋、酸種吐司及沙律菜
賣相吸引!大大件牛扒配清新沙律菜!
配吐司軟綿綿加點牛油,入口美味!

凍咖啡
相當醒神!

2024-04-11 259 瀏覽
呢度嘅食物係唔錯,不過今日坐喺嗰度食嘢嘅時候,見到個衣着唔算好整齊嘅老人家(絕對唔係衣衫不整而且好有禮貌),佢入去想食嘢(當時並無其他人排隊),之後店員問佢想食咩?個老人家答佢想食西餐,之後店員居然問佢想食咩西餐?連餐牌都冇俾客人睇,亦都冇招呼人哋坐低就咁樣問人!個老人家表達自己係可以俾錢嘅,當佢想拉開張凳坐嘅時候,個店員居然用隻手撳住張凳,店員不停阻撓佢,明明入邊有位就叫佢喺出邊等,甚至招呼咗其他後來既客人入去,都偏偏唔招呼佢,我見個老人家喺出邊等咗一段時間最後冇人招呼佢自己走咗….我坐喺度食真係睇到都覺得好唔安樂,其實我好想知點解唔俾佢坐底食呢?覺得人地無錢俾?定係一定要身光頸靚先可以入去食?老實講我唔會再幫襯,幾好食都冇用!

老實講我唔會再幫襯,幾好食都冇用!

2024-03-25 282 瀏覽
今次想帶大家試試 Bean 嘅 Weekend Brekk Menu! 呢度嘅Brekk Menu 只在Weekend供應,而平日營業時間是上午11點,故沒有Brekk Menu 提供。 單看menu, 選擇很多,價錢合理,我order 了最簡單的 Egg Benedict 配煙肉沙律,連一杯Americano,都只是$48。如果覺得份量不夠,可在餐單內加配炒蛋、多士、腸仔、三文魚或蘑菇等不同食材! 早餐很快送到,賣相精美,咖啡香濃,再配埋開揚靚景,絕對是週日忙裡偷閒好去處!

Americano

Egg Benedict 配煙肉沙律
2024-03-23
$52.8 (早餐)
Americano
Egg Benedict 配煙肉沙律
  • EggBenedict配煙肉沙律
2024-03-12 347 瀏覽
//📍香港本地人氣Cafe — 𝑩𝒆𝒂𝒏𝒔 荳子☕️🍝今次特登黎位於青衣城嘅人氣Cafe荳子食lunch😋💖Beans喺香港有好多間分店,而青衣呢間隔離就係空中花園,環境特別光猛同埋chill🥰難怪Beans長期都有好多人排隊食😍不過今日揀平日過黎食lunch就唔使等位~假期可能會比較多人!𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )🦀🍝蟹膏甲羅燒黃金蟹肉意大利粉 $148超出色嘅意粉!!😭真係極度推薦呢個,黎Beans一定要試下!一上菜已經覺得個樣超吸睛🥺💘而且味道非常好~成個意粉比香濃嘅鹹蛋黃醬包住,再加上滿滿嘅蟹膏同埋蟹肉真係好惹味😝🧡🧆黑松露軟殼蟹意大利粉 $86(lunch set)跟lunch set嗌好抵食嘅pasta😍軟殼蟹都好大舊同埋脆口,而且個麵好creamy好好食!不過略嫌黑松露味太淡🥹🥹如果黑松露味更香會更加好食🤪🍮雲尼拿焦糖燉蛋 配 自家製馬德蓮蛋糕 (跟餐+$30)性價比好高嘅甜品😚只要跟餐+$30就有甜品🍨今次揀咗Crème Brûlée,覺得好有驚喜!首先擺盤已經好靚 🥰另外個焦糖燉蛋都好creamy,食落好香蛋香味~面頭嗰層焦糖都好脆🤩反而個馬德蓮
📍香港本地人氣Cafe — 𝑩𝒆𝒂𝒏𝒔 荳子☕️🍝

𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )

🦀🍝蟹膏甲羅燒黃金蟹肉意大利粉 $148

🧆黑松露軟殼蟹意大利粉 $86(lunch set)

🍮雲尼拿焦糖燉蛋 配 自家製馬德蓮蛋糕 (跟餐+$30)
性價比好高嘅甜品😚只要跟餐+$30就有甜品🍨今次揀咗Crème Brûlée,覺得好有驚喜!首先擺盤已經好靚 🥰另外個焦糖燉蛋都好creamy,食落好香蛋香味~面頭嗰層焦糖都好脆🤩反而個馬德蓮蛋糕就有啲失望😢食落好普通,就好似普通嘅朱古力蛋糕咁🍫有啲似brownie😳不過就完全唔似馬德蓮蛋糕😩但係$30有兩款甜品已經算係咁🤣唔好要求太高🤣🤣

☕️熱黑糖薑母茶 (跟餐免費茶飲)👍🏼

🍋熱蜂蜜檸檬 (跟餐免費茶飲)

Overall黎講Beans嘅食物質素都唔錯😝不過lunch去食會抵啲!(´∇`)另外服務同環境都唔錯,不過上菜速度可以快少少🤣🙏🏼

賣相:🌟🌟🌟🌟
蟹膏甲羅燒黃金蟹肉意大利粉
黑松露軟殼蟹意大利粉
黑糖薑母茶  蜂蜜檸檬
2024-03-03 288 瀏覽
相信提到Beans呢間餐廳應該都唔陌生,但我想推介一下大家,位於青衣城的Beans確實相對起來是環境最不錯的。她旁邊是浪漫空中花園,就因為咁可以帶出更chill的感覺。講返Beans,食物唔heavy,總是比女孩子感覺甜甜的感覺,我最喜歡的薑母茶,特別濃郁。龍蝦湯亦有鮮龍蝦的味道,下次來到,不訪試試來青衣試試。
2024-02-18 323 瀏覽
食過幾次,欣賞食物能夠保持水準,需然價錢有點貴,但整體環境、整潔度、食物賣相都做得好好,呢啲都係成本,所以貴點都可以接受,90分鐘用餐有些少壓力,但其實係夠嘅。今次食egg benedict, 賣相一流,咖啡正常。
今次食egg benedict, 賣相一流,咖啡正常。
Egg  benedict  with  salmon
2024-01-06
Egg  benedict  with  salmon
2024-02-17 191 瀏覽
準備喺亞洲博覽館睇演唱會,睇之前就嚟到青衣醫下個肚😙😙 排咗大概30分鐘左右,當日人流算比較多,店裏都坐滿晒人,環境幾闊落,有氛圍感,非常適合打卡。嗌咗黑蒜.磯燒鮑魚.蜆肉.白酒.意大利粉 ($138)黑松露香氣濃郁,意大利面質地絲滑,唔會煮到好硬,都唔會煮到好林,啱啱好,成個意大利粉嘅層次和口感豐富,黑松露嘅獨特香氣同鮑魚、蜆嘅鮮味融和咗喺個醬嗰度,每一條意粉都均勻咁樣沾滿左濃厚嘅醬汁,味道鮮美,再加上新鮮嘅黑松露同埋鮑魚,好食!

嗌咗黑蒜.磯燒鮑魚.蜆肉.白酒.意大利粉 ($138)

2024-02-09 255 瀏覽
好耐之前食過1次荳子的午餐,當時都覺得細細cafe 但食物質素頗出色,有驚喜!最近又去左食早餐,先發現原來早餐時都要等位😂😂今日路經青衣城,正值下午茶時間,比想像中少人, 即刻去開餐啦😁😁📍黑松露軟殼蟹意粉每口意粉都充滿淡淡的淡淡黑松露香味配搭入口鬆脆的軟殼蟹好味😋📍單骨雞翼配薯條出街食飯,最怕無儀態🫣所以單骨雞翼相信有一定的受歡迎的程度。食起上黎真係好方便!呢個亦係我鍾意單骨雞翼的主因😂雞翼加左蜜糖一齊, 帶有蜜糖的清香, 甜而不膩。📍法式蘋果酥本人不嬲都係麻麻地「酥」😂 好朋友點了, 就試少少🤏 酥皮香脆唔淋, 唔錯。 試過唔同分店、唔同時段,依然都keep 到一貫水準, 真係抵它要排隊😂😂
最近又去左食早餐,先發現原來早餐時都要等位😂😂

📍黑松露軟殼蟹意粉
每口意粉都充滿淡淡的淡淡黑松露香味
配搭入口鬆脆的軟殼蟹
好味😋
黑松露軟殼蟹意粉

📍單骨雞翼配薯條
雞翼加左蜜糖一齊, 帶有蜜糖的清香, 甜而不膩。
單骨雞翼配薯條

單骨雞翼配薯條
法式蘋果酥
  • 黑松露軟殼蟹意大利粉
2024-02-04 219 瀏覽
有時想身早午餐會諗起Beans 呢間由路德圍開左好多唔同分店 食左個Classic English Breakfast $78 加左$15轉 latte ☕️佢既早餐永遠都唔會讓人失望一放上枱已經聞到腸仔好香 🌭蛋仲有得揀太陽蛋 烚蛋 定荷包蛋 🍳仲配左sourdough toast 比起普通麵包有獨特既香氣 ☺️☺️另外朋友食左Vegeterian Breakfast $78 呢個我覺得最出色係雜果杯加埋乳酪係面 好好👍🏻 有時食下素可以清下腸胃 🫶🏻餓底推介
有時想身早午餐會諗起Beans

呢個我覺得最出色係雜果杯加埋乳酪係面 好好👍🏻

有時食下素可以清下腸胃 🫶🏻

餓底推介

2024-01-15 366 瀏覽
星期日最啱歎個下午餐🍴呢到環境都幾輕鬆舒適🍃靠窗位仲有太陽☀照入黎感覺好relax我叫咗Classic Benedict🍳黑松露醬薯條🍟同凍咖啡☕Egg Benedict上面個醬都幾creamy😋同底下個muffin好夾黑松露醬薯條上枱個陣都好香脆熱辣辣♨份量都幾多重點,個黑松露醬真係好好食!好香黑松露味✨有朋友可能食食下會覺得膩但我個人就好鍾意喇🖤加埋杯凍咖啡,勁正👍🏻如果想放假搵間cafe 歎個下午茶chill 下💫呢到都係一個唔錯嘅選擇😌
星期日最啱歎個下午餐🍴
呢到環境都幾輕鬆舒適🍃
靠窗位仲有太陽☀照入黎
感覺好relax
Egg Benedict上面個醬都幾creamy😋
同底下個muffin好夾
黑松露醬薯條上枱個陣都好香脆熱辣辣♨
份量都幾多
重點,個黑松露醬真係好好食!
好香黑松露味✨
有朋友可能食食下會覺得膩
但我個人就好鍾意喇🖤
加埋杯凍咖啡,勁正👍🏻
Classic Benedict

如果想放假搵間cafe 歎個下午茶chill 下💫
呢到都係一個唔錯嘅選擇😌
2024-01-14
下午茶
Classic Benedict
  • 黑松露醬薯條
2024-01-05 364 瀏覽
同事話Beans上星期無人排隊,今日新年第一日返工,午餐要食好d點知上到去門口有幾個人排隊中,好彩同事行得快,我慢半拍去到門口,剛剛入得😎😎手撕豬肉包配薯蓉燒鴨蒸包配薯條豪華英式早餐窩夫配松露炒蛋🥚🥚~好豐富,窩夫好香蛋味,炒蛋唔夠滑,大肉茄好甜又多汁,炒什菌夠香套餐加錢可以追加甜品。我加咗Tiramisu😎😎~好香咖啡味,手指餅充滿咖啡液,🧀🧀cheese cream好滑,好滿足😋😋

手撕豬肉包配薯蓉

• All Day Breakfast
  • Tiramisu
  • 黑糖薑母茶
2024-01-03 258 瀏覽
今日去青衣難得見到唔洗排隊就去左食lunch。荳子由得一兩間分店,到宜家好多地方都有分店。而我就覺得分店多左後,質素有啲參差,葵芳同屯門都係麻麻,唔會想再去。而青衣就相對好少少。今日叫了蟹肉牛油果他他整體而言味道相當唔錯,蟹肉一定係罐頭架啦,但都仲有少少鮮甜味!與牛油果的濃郁相互融合,有一種豐富的口感。沒有過多的調味,味道恰到好處。特別喜歡配上的三塊包,哄過,外脆內軟綿綿的質感。但份量都有啲小,係唔多夠飽😂好彩有加點黑松露薯條!每次都會加點,因為好好好食!薯條炸得金黃酥脆,黑松露的香氣與薯條的鹹香完美結合。但有一部分薯條炸得稍微乾左啲。小總結❤️❤️❤️📌環境舒服📌食物保持水準
今日去青衣難得見到唔洗排隊就去左食lunch。
荳子由得一兩間分店,到宜家好多地方都有分店。
蟹肉牛油果他他

今日叫了蟹肉牛油果他他