2021-09-09 536 瀏覽
為慶祝週年紀念,又想帶埋🐶,於是近近地揀左Green Waffle食晚餐。由於寵物車要放係出面既關係,所以一早Book左要坐最出面既一張檯。當晚我地就揀左個Dinner Set for 2,可惜我唔記得影低張Menu😅頭盤揀左一個湯同一個雞翼湯就不過不失,雞翼係唔錯,但略嫌炸得太勁,伴碟揀左牛油粟米同埋炒磨菇🤔個人覺得係油左少少主食揀左魚柳同羊肩肉魚柳幾好,但我個人唔太識欣賞下面啲豆羊肩肉好林身,汁都煮得好食 甜品方面選左一窩夫一班戟,窩夫真係好好食,好脆,餐廳好有心仲寫埋Happy Anniversary比我哋😂 相較之下班戟就無咩特別,如果下次再食,一定要揀返窩夫我地仲另外叫左一個香草薯粒雜菜鑊仔,之前一路睇相都覺得好正想試,今次叫左之後都發現唔太差,但如果可以再脆口少少可能會好食啲。整體黎講都唔錯既,服務都好好,另外叫左個Dog Menu既南瓜餅,🐶都食得好開心不過檯可以大張啲會好啲,野食根本放唔晒係檯面,要借用埋隔離張檯
頭盤揀左一個湯同一個雞翼

湯就不過不失,雞翼係唔錯,但略嫌炸得太勁,
牛油粟米  炒磨菇

伴碟揀左牛油粟米同埋炒磨菇🤔個人覺得係油左少少
主食揀左魚柳同羊肩肉

魚柳幾好,但我個人唔太識欣賞下面啲豆

羊肩肉好林身,汁都煮得好食

相較之下班戟就無咩特別,如果下次再食,一定要揀返窩夫
香草薯粒雜菜鑊仔

整體黎講都唔錯既,服務都好好
,另外叫左個Dog Menu既南瓜餅,🐶都食得好開心

2021-09-07
紀念日