2024-04-18 7 瀏覽
星期日去觀塘海濱享受海邊風景,之後我哋去對面嘅「MG cafe」食午餐。呢間餐廳英式風格裝修,環境舒適又有情調。佢地嘅菜單好豐富,有All day breakfast、pizza、pasta、sandwiches等等選擇。份量多而且質素高,真係好值得推介!首先係低溫慢煮雞胸牛油梨芒果沙律🥗🍗。呢個沙律色彩鮮豔,仔細一看就知道用心製作。雞胸肉低溫慢煮得好嫩滑,配上牛油梨同芒果,口感豐富而且清爽。沙律醬汁恰到好處,帶出食材嘅鮮味。呢個沙律真係健康又美味!然後係大啡菇煙肉炒滑蛋三文治🥪🍳。牛角包三文治夠厚夠飽滿,內裡有大啡菇同煙肉,再加上滑溜溜嘅蛋,味道好濃郁。牛角包烤得香脆,每一口都咬得到食材嘅鮮味同質感。食得飽足又滿足味蕾!當然唔少得嘅經典全日早餐🍳🥓。呢份早餐真係叫人食得好開心!有煙肉、香腸、炒蛋、同埋牛角包,份量超大!每一樣都煮得恰到好處,令人回味。最後離一杯熱朱古力🍫。一杯濃郁香濃嘅熱朱古力真係最好嘅甜品!盡情品嚐佢濃郁嘅朱古力味道,暖暖嘅口感真係令人心情放鬆。係咁嘅舒適環境下飲杯熱朱古力,真係好享受!總括而言,「MG cafe」係一間值得推介嘅餐廳。🥗🍗🥪

總括而言,「MG cafe」係一間值得推介嘅餐廳。🥗🍗🥪