餐廳: 逸龍軒
資訊:

2023-10-22 1732 瀏覽
一年一次食大閘蟹緊係想食高質呢間之前飲過茶,環境幾舒服見今年做大閘蟹放題,openrice book有8折就試下個餐除左大閘蟹和小菜點心任叫,同埋包埋3樣野,鮑魚、乳鴿、蟹粉小籠包鮑魚-比想像中大隻乳鴿-呢個比想像中細隻,但夠juicy蟹粉小籠包-一籠一隻都幾大隻,都好味,蟹粉味好出我地2個人食左每人3隻,我以為放題都好細隻,不過都ok,同埋d腳都夠肉食到隻隻都有膏,好好食,全部都係公蟹,不過都好似有d大隻d、有d細隻d。其他小菜、甜品:椒鹽尤魚鬚-必點,另一半勁勁勁鍾意食,大讚佢地整得好食口水雞-可叫可不叫凍豬手,燒腩仔-好surpirse放題有埋燒味,都脆,不過凍左無咁好食蟹肉羹-正常咕嚕肉-呢個食得出佢係豬頸肉做,但我唔算好鍾意糯米飯-呢個好好食,食得落的話要試甜品叫少少試下:蛋白杏仁茶-好味湯丸-正常仲有啤酒汽水任飲,我無飲啤酒,但我另一半讚佢俾呢隻「醇滑」,係好野佢仲有其他野食,但我真係無肚食了lol整體野食好滿意,環境都好舒服但service就真係一般,無乜staff做野,否則就perfect了~
一年一次食大閘蟹緊係想食高質
呢間之前飲過茶,環境幾舒服
見今年做大閘蟹放題,openrice book有8折就試下

鮑魚-比想像中大隻
鮑魚

乳鴿-呢個比想像中細隻,但夠juicy
乳鴿

蟹粉小籠包-一籠一隻都幾大隻,都好味,蟹粉味好出
蟹粉小籠包

其他小菜、甜品
椒鹽尤魚鬚-必點,另一半勁勁勁鍾意食,大讚佢地整得好食

椒鹽尤魚鬚

口水雞-可叫可不叫
口水雞

凍豬手,燒腩仔

蟹肉羹-正常
蟹肉羹

咕嚕肉-呢個食得出佢係豬頸肉做,但我唔算好鍾意
咕嚕肉

糯米飯-呢個好好食,食得落的話要試
糯米飯

甜品叫少少試下:
蛋白杏仁茶-好味
杏仁茶

湯丸-正常
湯丸
大閘蟹

佢仲有其他野食,但我真係無肚食了lol
整體野食好滿意,環境都好舒服
2023-10-20
鮑魚