逸東軒

資訊:

餐廳: 逸東軒
資訊:

2020-07-24 567 瀏覽
一早已經聽過逸東軒嘅食物好高質🤩所以知道有呢個$38點心之後,即刻book位!因為好似淨係做到七月尾,咁book咗星期一嘅11點,佢有分幾個唔同時段,最好check咗先同一定要book位!嗰度嘅環境都好好,好乾淨,係古代中式嘅裝修👍🏻襯返呢間食中菜嘅餐廳!然後坐低之後侍應會問你飲咩茶,壺茶仲會有蠟燭熱住佢,好細心。個蝦餃好足料,食得出好大隻蝦!味道都唔錯,點埋個辣醬食一流🤪🤪個菜苗餃都OK但個皮偏厚咗少少,兩個人食每人食兩舊,食完有少少滯啊!鳳爪正常,但份量偏少。味道還可以😅個腸粉幾好食,食得出好重叉燒味同埋真係有叉燒係入面。點埋個豉油食正啊🤤其實仲叫咗牛柏葉,海鮮芋角同埋金錢肚,但冇特登影相😅味道都正常嘅,其實全部都不過不失,又唔係話真係超好食但呢個價係呢個環境食我覺得都OK嘅!小插曲:食食吓嗰時好想飲可樂,就叫咗一罐可樂,冇特登check menu罐可樂幾錢啦,咁都覺得唔會太過分啦,點知買單嗰時罐可樂收左我$50🤯😨😰真係o左咀咁都要照比㗎啦但係我覺得呢個價錢一罐可樂就過分咗少少囉⋯建議大家去到食嘅話就唔使叫可樂啦,飲佢個茶都好夠因為佢茶錢都要收架!最後覺得試一次就夠啦,如果講點心

筍尖鮮蝦餃

瑤柱帶子菜苗餃

鳳爪正常,但份量偏少。味道還可以😅
豉汁蒸鳳爪

招牌叉燒腸粉

小插曲:食食吓嗰時好想飲可樂,就叫咗一罐可樂,冇特登check menu罐可樂幾錢啦,咁都覺得唔會太過分啦,點知買單嗰時罐可樂收左我$50🤯😨😰真係o左咀咁都要照比㗎啦但係我覺得呢個價錢一罐可樂就過分咗少少囉⋯建議大家去到食嘅話就唔使叫可樂啦,飲佢個茶都好夠因為佢茶錢都要收架!最後覺得試一次就夠啦,如果講點心質素嘅話,出面酒樓嘅質素都差唔多⋯但平好多🌝所以呢度真係食個環境同服務!
筍尖鮮蝦餃
豉汁蒸鳳爪