2024-01-17 788 瀏覽
慶祝老公12月生日. 去左落座於中環25年既Ole Spanish. 因為係聖誕節關係. 轉左Festive menu價錢$358 per head +10% (3 Course set Lunch menu: Soup or Salad/ Main/ Dessert)當日岩岩有公司team lunch 安排唔到窗口就坐左比較入既位置Appetizer有沙律薯仔、番茄肉丸以及香脆法包🥯(飲到一半先記得影 唔好介意😂)Seafood & Lobster Bisque煮得好入味,好香濃的龍蝦味,好creamy,仲食到切碎咗的龍蝦肉,口感一流,用黎點麵包,正Traditional Spanish seafood paella (兩人分量)海鮮燉飯上鋪左蝦、青口,相對上比較小海鮮但賣相超吸睛,加上檸檬 味道清新不油膩。每一粒飯都吸左湯汁,好好食Spanish Churros with hot chocolate本身黎想試Tiramisu 可惜staffs 話out of stock 可能太受歡迎. 或者係我地遲左黎. 但Churro出其地好味. Churros 好軟熟加暖朱古力漿 👍Cata

當日岩岩有公司team lunch 安排唔到窗口
就坐左比較入既位置

Appetizer有沙律薯仔、番茄肉丸以及香脆法包🥯

(飲到一半先記得影 唔好介意😂)

海鮮燉飯上鋪左蝦、青口,相對上比較小海鮮
但賣相超吸睛,加上檸檬 味道清新不油膩。
每一粒飯都吸左湯汁,好好食

Catalan Cream
上碟時候燉蛋表面已經有焦糖。好creamy都好香蛋味

我book已經講明係慶祝生日,但staff 唔記得左. 而我地覺得又上左碟就算了.
如果要慶祝生日既朋友記得提一提staff

因為我食陣岩岩聖誕節 價錢就比之前貴左小小
雖然menu冇乜新菜式 就性價比唔高了
生日
  • Traditional Spanish Seafood Paella
  • spanish churros with hot chocolate