餐廳: 南角
資訊:

2024-03-02 266 瀏覽
都預咗佢一啲表示都冇send個message都唔想其實諗諗吓都真係幾戇居又係我搲爛塊面問佢有冇book定餐廳答案梗係冇啦雖然我都明今日出去食一定俾人呃水又唔想去到食茶餐廳咁慘,佢唔舒服話去食粥佢又唔想,揀咗一間Cafe諗住都係普通食啲Cafe嘢姐(佢自己都話諗住食呢間)點知結果原來連呢啲地方都焗住要食情人節餐本身我都係最憎要被迫冇選擇,但係唔知點解衝入去嗰個moment又將呢啲條件放埋一邊 重要限住我幾點要交枱終於喺張好細嘅枱食咗一餐所謂嘅情人節晚餐雖然表面上冇乜嘢,埋單過千蚊佢係有啲微言嘅!咁事實上我又覺得唔值咁貴都係食返平時啲Cafe嘢姐😕明明佢應該包咗我哋兩杯嘢飲又唔早啲出聲,等我哋又另外叫多咗兩杯咖啡😫點飲得到咁多 頭盤「三文魚他他配黑醋濃汁」大家都食得,夠fresh「鴨肝配芒果蜜糖油醋汁」鴨肝佢痛風唔食得,我有肝炎又何嘗食得丫 ,佢又好似怪我唔睇清楚個Menu😞其實我本身都唔太好內臟,諗住頭盤大家食少少唔怕啫主菜(1)烤和牛小牛柳配乾邑黑椒汁+松露薯蓉全晚最好味應該係呢個,牛柳剛剛好啱我哋口味,連個松露薯蓉都好味㗎(2)法國銀鱈魚忌廉燴海鮮呢個都唔錯,銀鱈魚都好滑配埋個忌廉汁

頭盤
「三文魚他他配黑醋濃汁」
大家都食得,夠fresh

「鴨肝配芒果蜜糖油醋汁」

主菜
(1)烤和牛小牛柳配乾邑黑椒汁+松露薯蓉
(2)法國銀鱈魚忌廉燴海鮮
呢個都唔錯,銀鱈魚都好滑配埋個忌廉汁😋😋

甜品
「桂花白酒浸雪梨🍐」
其實我對呢個甜品麻麻哋,咁多甜品點解要揀呢樣?更何況同佢圖片有啲出入,明明佢唔係原隻咁上㗎喎!

其實成個setting都唔啱食fine dining , 個侍應有serve得麻麻哋,張枱又細,總之成個格局就唔啱啦,令到本身對呢間Cafe有少少好感嘅都開始卻步點解要做壞規矩跟風做埋情人節餐?雖然我明白而家生意難做,不過⋯⋯⋯⋯

桂花白酒浸雪梨
法國銀鱈魚忌廉燴海鮮