2020-05-15 129 瀏覽
食均全世界第四站嚟到炎熱嘅泰國🇹🇭據聞呢個餐廳招牌菜係泰國火山排骨,不過因為睇落好似好大份所以我地兩個人叫咗兩個小食一個咖喱食就算🤣生蝦刺身一上嚟嘅時候有乾冰令到啲蝦睇落好有神秘感又有仙氣,幾ig-able嘅🤣生蝦嘅原貌雖然我平時台灣香腸都會配蒜片食,但生蝦刺身配上蒜片同汁食落味道有少少勁得滯,唔係好頂得住刺身本身嘅口感都ok嘅感覺幾新鮮~雖然叫咗細份但係都比想像中大份🤣🤣材料十足有雞肉同菇,味道方面微酸唔會太膩幾開胃咖哩三重奏有紅黃綠三種咖哩,最啱我呢啲咩都想試少少嘅人,個人就比較鐘意黃咖哩,甜又唔辣🤣另外炸嘅海鮮都幾好食不過其他就無咩味咁🙈🙈下面仲有蔬菜,有薯仔,椰菜花等等🥔🥦雖然無飯但食埋蒜蓉包粒都飽肚所以就無叫到甜品🤣🤣

生蝦刺身

生蝦刺身

生蝦嘅原貌

刺身本身嘅口感都ok嘅感覺幾新鮮~

椰汁雞湯

咖哩三重奏