2019-01-02 120 瀏覽
平時最鐘意食抹茶野!對甜品完全無抵抗力,見到店外既甜品櫃已經忍唔住想去試~餐廳除左散叫,仲有唔同既set包主食+飲品+卷蛋,可以一次過試哂我想食既野~迷三彩丼定食Set既選擇都好多,鰻魚飯好似都幾吸引,但又想試下其他口味,所以最後叫左個三彩丼,迷你鰻魚丼、吞拿魚蓉丼、烏冬。鰻魚丼雖然細細份但都幾飽肚,吞拿魚丼魚蓉非常幼滑,份量適中。日本野菜天婦羅冷海藻烏冬而朋友叫左個野菜天婦羅冷烏冬,烏冬口感剛剛好,不會太軟或太硬,仲有淡淡蕎麥香。而我同朋友都分別點左抹茶蛋卷同士多啤梨卷蛋。聽聞呢間餐廳抹茶卷蛋非常出名,一食果然唔錯啵,抹茶忌廉香滑,加上蛋糕有都有陣陣抹茶香口感鬆軟。估唔到士多啤梨卷蛋都做得好好食呀,唔會比抹茶卷蛋遜色,因為忌廉奶味濃,卷蛋蛋糕嘅蛋香更重。食完兩個set同朋友都忍唔住叫多左2個甜品~抹茶軟雪糕芭菲抹茶味軟雪糕,旁邊有白玉丸子、抹茶啫喱、紅豆,底層有脆卜卜既杏仁脆片~牛奶軟雪糕芭菲牛奶味雪糕重奶味~有不同水果作點綴,旁邊有蝴蝶酥,底層都有杏仁脆片~食左咁多野,滿足!

迷三彩丼定食
迷你三彩丼家食

日本野菜天婦羅冷海藻烏冬
野菜天婦羅冷海藻烏冬

抹茶卷蛋
士多啤梨卷蛋

食完兩個set同朋友都忍唔住叫多左2個甜品

牛奶軟雪糕芭菲

食左咁多野,滿足!
迷你三彩丼家食
野菜天婦羅冷海藻烏冬