2017-10-05 409 瀏覽
好耐冇食過韓國野,今日心血來潮,決定同朋友走去食返餐先😉黎到呢個位於觀塘少有嘅韓國餐廳。呢到嘅環境非常開揚。座位闊落。我地揀左2點幾平日嘅時間去食。第一係因為啲扮工人士返曬工第二係學生哥都未放學啦😈餐廳會不斷播放各韓星嘅韓文歌,搞到我啲朋友韓妹上身,真係係到唱歌同討論韓星😄我地落單啦!我地揀左韓醬燴牛肋伴韓式肉醬飯🍚、卡邦尼年糕、傳統亞豬媽泡菜辣炒年糕、溶岩芝士炸雞麵包🍞、綠茶latte☕同草莓熱情果梳打🍸首先介紹下韓醬燴牛肋伴韓式肉醬飯🐂🍚。醬汁酸酸辣辣好開胃。而且牛肋好軟腍腍。飯同芝士同牛肋撈埋黎一齊食非常好味😍因為芝士比較多,有小小濟。好彩我地多人一齊分咋😂之後到卡邦尼年糕。呢個冇咩特別。唯一好係年糕煮得軟硬適中👍但佢多左一份濟嘅感覺同有小許鹹😂無論係汁定年糕都係。。所以我就唔太推介😶之後就到傳統亞豬媽泡菜辣炒年糕。👩我覺得呢個好食過卡邦尼年糕。因為呢個又係酸酸辣辣咁,起碼有小小味覺上嘅刺激。年糕依然軟硬適中👍重頭戲到溶岩芝士炸雞麵包。🌋🐥🍞首先佢真係成個麵包裝滿芝士,好足料。但好快就硬曬。要食得快。但就算你食曬啲雞,如果個麵包想點芝士醬都係點到一,兩舊麵包仔咋😯因為芝士已經硬左

韓醬燴牛肋伴韓式肉醬飯

卡邦尼年糕

傳統亞豬媽泡菜辣炒年糕

重頭戲到溶岩芝士炸雞麵包。🌋🐥🍞首先佢真係成個麵包裝滿芝士,好足料。但好快就硬曬。要食得快。但就算你食曬啲雞,如果個麵包想點芝士醬都係點到一,兩舊麵包仔咋😯因為芝士已經硬左啦😂炸雞嘅皮都有小小厚,但仲可以接受😜
溶岩芝士炸雞麵包

最後到綠茶latte☕。因為我很愛綠茶,有啲要求嫁。我覺得唔係好達到我嘅要求。我覺得仲係偏甜同冇乜綠茶味😦如果你中意甜啲就岩曬你口味啦!
綠茶latte

總括黎講,係ok嘅。可以一試囉!另外如果多人先好似我地咁嗌咁多。但我地食完都好飽好濟😂仲有佢係有加一嫁!
2017-09-19
韓醬燴牛肋伴韓式肉醬飯