180度迷人景色🌅👩🏻‍🤝‍👨🏼情侶必去空中Bar & Restaurant 🌹City Dancer Grill & Live Music Bar 今次同豬仔嚟到灣仔一間出名180度全靚景既空中Bar慶祝紀念日🌹餐廳性價比極高‼️午餐既價錢唔貴,食物水準肉中好出色,我地係餐廳度過咗一個愉快既下午💖餐廳既靚景仲可以睇到海🌅睇埋日落同夜景簡直一流🥰情侶、朋友聚會,都非常適合,坐得好舒服,鍾意坐Bar枱既可以睇埋bartender 調酒🍸夜晚仲有live band🎸餐廳服務好好,服務員好細心🥰我地叫咗兩個Set lunch,同埋一個burger,每個set都包埋沙律前菜、餐湯、飲品,加少少錢仲可以食埋個甜品🍧😋APPETIZER✨香橙柚子腰果田園沙律伴蜜糖芥未汁沙律好大碗,份量好多,啱曬平時番工少食菜既人🥰橙同柚子配上沙律菜,特別清新,好新鮮既食材,醬汁好足夠,酸酸甜甜好開胃,腰果脆卜卜,增加口感😋餐包✨自家製香草包、蕃茄包店只建議我地先食香草包,配上牛油,再將蕃茄包配餐湯進食,果然一流👍🏻香草包超香!獨有既香草味好香,配上酥脆既麵包,加上牛油,更帶出咸香既味道😋蕃茄包配上餐湯,充分吸
180度迷人景色🌅
👩🏻‍🤝‍👨🏼情侶必去空中Bar & Restaurant

香橙柚子腰果田園沙律伴蜜糖芥未汁

APPETIZER
✨香橙柚子腰果田園沙律伴蜜糖芥未汁
自家製香草包、蕃茄包

餐包
✨自家製香草包、蕃茄包
店只建議我地先食香草包,配上牛油,再將蕃茄包配餐湯進食,果然一流👍🏻香草包超香!獨有既香草味好香,配上酥脆既麵包,加上牛油,更帶出咸香既味道😋蕃茄包配上餐湯,充分吸附曬湯汁,蕃茄味濃郁,一流😝
大蒜忌廉薯蓉湯

SOUP
✨大蒜忌廉薯蓉湯🧄
今日既餐湯充滿大蒜既風味,好香牛油味,薯蓉打得好細膩,好幼滑,奶香味好足🥰
香煎鱸魚配西班牙辣肉腸海鮮飯

MAIN COURSE
✨香煎鱸魚配西班牙辣肉腸海鮮飯 $188
鱸魚煎得好香,一啲骨都冇,海鮮飯用西班牙醬汁同蕃茄一齊煮,蕃茄味好香濃,加上辣肉腸帶微微辣,更能增加鮮味,仲有八爪魚、蜆肉,好鮮甜🤗伴上酸酸既沙律醬,特別開胃,配搭好合適🤭

碳燒美國牛板健、黑松露薯泥、西蘭花苗、阿根庭青醬

✨碳燒美國牛板健、黑松露薯泥、西蘭花苗、阿根庭青醬 $218
牛板健肉質好嫩,好易切開,顏色粉嫩,充滿肉汁,牛味香濃😋 青醬同香料味好濃郁,突顯牛既鮮味🤗薯蓉好滑,黑松露味好香,分量十足😆
西班牙豬漢堡包、蘋果沙律、薯條

✨西班牙豬漢堡包、蘋果沙律、薯條 $158
漢堡扒超厚,肉味超香濃,肉汁超多,外皮煎得好香脆,西班牙豬肉充滿好香嘅油脂味,搬上酸酸甜甜嘅沙律醬同洋蔥🧅蘋果粒🍎特別開胃😋薯條即炸,好香脆,好新鮮!分量十足😍

焦糖蘋果蛋糕

DESSERT
✨焦糖蘋果蛋糕🍎 +$48
每個set lunch只要加$48就有甜品一款,焦糖蘋果蛋糕上層有一層焦糖,芝士蛋糕好滑,中間係有焦糖煮過嘅蘋果粒粒,酸酸甜甜好開胃,整個蛋糕都好厚實🥰
比利時脆朱古力慕絲蛋糕

✨比利時脆朱古力慕絲蛋糕🍫 +$48
好香濃既朱古力味,好幼滑,口感濕潤,中間仲有朱古力粒粒,同埋朱古力脆脆,增加口感😋
櫻花樹下

✨櫻花樹下$118
Salted Plum Infused Tanquray Gin, Dover Sarkura, Suze, Vanilla Sparkling, Plum Power
這是一款以梅子為基底的雞尾酒,梅子甜酒、苦艾酒和香草氣泡水的味道,口感豐富,梅子既清香、香甜甜美、配上琴酒的芳香和香草氣泡水的清爽,充滿不同風味🥰

飲品
飲品包咖啡或者茶,果汁都有🤗
✨紅莓汁、蘋果汁
果汁好濃郁,清甜🥰