{食盡荃灣之中式 — 老掌櫃東北菜館 (海之戀商場)}————————————————自從上次新年喺茶樓同親戚食完北京填鴨之後,就一直好想再食多次,但係除左茶樓仲有冇其他地方可以食呢,咁當然有啦!位於海之戀商場既呢間鋪,食飽仲可以去隔離donki行tim夠曬方便! 🔸 老醋海蜇頭 $74 其實原本見到涼菜呢個價錢覺得小貴,但後來呢個涼菜既份量居然係多到食唔曬😂, 酸酸地好開胃,青瓜亦都爽口,海蜇頭好大一塊😆🔸 五香牛肉麵 $50 麵條軟硬度適中,份量唔多唔小,但牛肉都有4,5塊,湯唔係好重口味個種🫡 🔸 北京填鴨半隻連12塊皮 $168 呢個價錢就係好抵食!入到去見到好多食客都有叫,就知應該唔錯,佢仲要連埋12塊皮都相當有誠意,鴨既油脂唔算特別多,食多幾塊都ok,配料青瓜個d都俾得足🤗 Overall comment: 餐廳應該都多附近街坊幫襯,當日係星期一大約7點半時間,係近乎滿座🫡
{食盡荃灣之中式 — 老掌櫃東北菜館 (海之戀商場)}
————————————————