我係被openrice食評D相吸引黎食,因為我相信好多人同我一樣好少冇啦啦要揀新加坡嘅菜式黎食,但佢一D都冇令人失望!〰️〰️〰️〰️🥤 爆泡拉茶 甜味恰到好處,亦達到打卡feel! 重點係只係$15/杯,都諗唔到唔試嘅理由! 〰️〰️〰️🍞咖喱牛腩焗農夫包我覺得最好食果舊包,係包芯果兩條(即一開始伴碟果兩舊),因為果兩塊少啲牛油整體比我想像中好食,牛腩係鬆軟,咖喱味OK, 夠哂份量,絕對對得住價錢〰️〰️〰️🍜厚切豬扒娘惹喇沙摻摻 (午餐)呢個係有驚喜! 本身可以揀要米粉定油麵,而原來摻摻就係Mixed哂米粉&油麵,唔介意口感複雜都建議大家試吓! 我果日食到油麵嘅麵質係偏淋身,正合我意,同埋食到佢索到D喇沙湯,所以我覺得好濃郁好好味! 厚切豬扒都好乾身同香口,正!〰️〰️〰️🍤 蝦餅小食午市套餐可以加$22配個小食,例如蒜香雞翼 / 春卷/咖喱角 etc.我地揀左蝦餅,份量有3件,竟然都幾彈牙幾好味! 〰️〰️〰️餐廳環境就係小店 就好似平時茶餐廳嘅格局勝在乾淨企理 亦唔算好局促好多必叫嘅食物都已經係午餐/晚餐之選入面價錢實惠性價比真心高👍喺鬧市仲有咁平民價錢嘅餐廳真係好難得! 下次同多d人食一定會試埋其他菜式!
〰️〰️〰️〰️

🥤 爆泡拉茶

🍞咖喱牛腩焗農夫包

〰️〰️〰️

🍜厚切豬扒娘惹喇沙摻摻 (午餐)

🍤 蝦餅小食
我地揀左蝦餅,份量有3件,竟然都幾彈牙幾好味!

餐廳環境就係小店
就好似平時茶餐廳嘅格局
勝在乾淨企理 亦唔算好局促
好多必叫嘅食物都已經係午餐/晚餐之選入面
價錢實惠性價比真心高👍
喺鬧市仲有咁平民價錢嘅餐廳真係好難得!
下次同多d人食一定會試埋其他菜式!
2024-04-20
  • 凍爆泡拉茶