平時去開尖沙咀,都見到唔少人食依間餐廳 星期日晚放完工出去食飯,就諗住試試佢😆~! 我哋2個人夜晚8點去到,咁啱有張吉bar枱,所以唔洗排隊就入得!  三田製麵所主打食沾麵🥢,亦都有拉麵同一啲期間限定(details要問staff) 佢哋冇得散嗌,而係有3個套餐俾你揀,分別係: 一人/二人/四人套餐 我哋見一人套餐幾抵$121,包括有麵、小食同飲品各一,所以就嗌咗☺️~  🥢辛辣濃香豚骨魚介沾麵 既然依度出名沾麵,緊係要試試!麵底size有分大中小(特大+$10),我哋揀選咗大size,湯底亦可以揀凍或者熱!我哋就比較鍾意食熱~  沾麵湯底好濃郁夠味,但又唔會好咸,湯佈內有片紫菜同豚肉粒🤩 麵條比較粗身,麵底口感煙韌彈牙,好掛湯😋!跟麵底上嘅仲有叉燒、半隻溏心蛋同5-6條筍,叉燒有少少偏乾,但唔會太差😜~  小食 🥟 自家製煎餃子(3隻): 唔會過淋,味道正正常常,會俾埋醬料俾你點(豉油、醋同辣油)🙌 🍗日式炸雞(3件): 拎咗日本唐揚協會金獎,外層鬆脆,入面肉質嫩滑👍  🥤飲品 罐裝檸檬茶  總括嚟講,一人套餐$121 (有加一): 麵、小食同飲品各一係幾抵👊,唔洗等位嘅話,一試無妨😚
平時去開尖沙咀,都見到唔少人食依間餐廳
星期日晚放完工出去食飯,就諗住試試佢😆~!

🥢辛辣濃香豚骨魚介沾麵
沾麵湯底好濃郁夠味,但又唔會好咸,湯佈內有片紫菜同豚肉粒🤩
辛辣濃香豚骨魚介沾麵

小食

🥤飲品
罐裝檸檬茶

總括嚟講,一人套餐$121 (有加一): 麵、小食同飲品各一係幾抵👊,唔洗等位嘅話,一試無妨😚👍~
2023-06-08
辛辣濃香豚骨魚介沾麵