平時去開Cafe都會諗起旺角,但係估唔到係尖沙咀都搵到間好有特色又好味既樓上Cafe! 店內有普遍的board game提供,仲有花牆可以打卡😀😀最重要係有兩隻超可愛既貓店長🐱🐱同大家玩,店員仲好有友善,好用心介紹佢地既野食架!野食方面我地點了二人份的廚司師發板,包括左10款唔同既冷盤同熱食仲可以用半價叫特飲,非常豐富🤤其中的牛油煎帶子非常鮮味,虎蝦都好新鮮夠哂彈牙(佢仲砌到心型咁幾靚架😍),不過最正都係黑魚子鵝肝多士,鵝肝表面炸到脆身,入面又夠哂creamy, 加埋黑魚子味道更出🤤🤤塊板仲可以叫店員幫手寫字,上菜時仲有一陣仙氣嫁XD 慶祝生日或者重要日子就岩哂👍👍特飲方面,我地就叫左榛子朱古力同彩虹特飲 - 橙 (芒果熱情果青檸特飲) ,成個系列有哂彩虹7色,仲會有支試管比你自己加入橙既糖漿控制甜度,夠哂細心~另外星期一至四,只要有2~3人仲有1蚊小食優惠,我地就叫左個紅蟹忌廉流心薯餅試下但係估唔到有驚喜😍😍薯餅外皮鬆脆,入面蟹肉混合薯蓉,一咬落去仲爆哂d 流心忌廉出黎,真心正🤩🤩除此之外我地仲叫左個份量十足既芝士焗傘菇同加左有仙氣煙霧既麻醬雞絲五色烏冬(又係打卡既時間XDD),味

廚司師發板

榛子朱古力
橙 (芒果熱情果青檸特飲)

紅蟹忌廉流心薯餅

芝士大傘菇

麻醬雞絲五色稻庭烏冬

除此之外我地仲叫左個份量十足既芝士焗傘菇同加左有仙氣煙霧既麻醬雞絲五色烏冬(又係打卡既時間XDD),味道都唔錯架,比一般樓上cafe仲要好食,抵讚!!

🔹 廚司師發板 ($198 x2)
🔸 芝士大傘菇 ($78)
🔹 麻醬雞絲五色稻庭烏冬($128)
🔸 紅蟹忌廉流心薯餅 ($1 原價$88)
🔹 橙 (芒果熱情果青檸特飲) ($39)
🔸 榛子朱古力 ($29)

總括黎講,食物水平,店內環境同服務都相當唔錯,野食仲好有特色,其中有個特飲叫仙氣‧花浴,真係有得好似開花灑咁噴水,仲要去水位😂😂
另外店員仲推介我地另一個套餐: 仙氣‧龍蝦海鮮意大利飯,食得又影得,不過太飽唯有下次黎試😎😎

2019-05-14
生日
廚司師發板
榛子朱古力
橙 (芒果熱情果青檸特飲)
紅蟹忌廉流心薯餅
芝士大傘菇