2024-02-20 65 瀏覽
過年出去食既第一餐晚飯,緊係要好味同滿足,就係咁就去咗未試過中伏既牛大人,年初六過去估唔到唔駛排隊,順順利利直接入座,有一個好意頭😘✏️位置(8/10):大鴻輝16樓,方便又易搵✏️環境(9/10):每次見到佢既裝修都好覺得順眼舒服,同埋無咩油煙✏️服務(9/10):侍應好積極執枱,落單上菜夠快,完全無漏✏️食物(9/10):用料高質,價廉物美,相信去過牛大人都會認同🌟牛大人120分鐘吃到飽套餐(澳洲極上和牛) - $328/位話晒要食好啲過個好年,點可以唔揀最貴既套餐呀,仲有我最愛既M9和牛牛丸送,既鮮甜又爆汁,食過翻尋味😊🍴剝皮辣椒雞鍋太太話想食,之前都有試過覺得有d辣,但其實又真係幾香幾惹味,辣辣地開胃,雞髀香滑Yummy😄🍴肉類澳洲和牛M5牛肩卷無得輸,油花靚口感滑,多多都食得落!SRF美國黑牛後腿肉就牛味重一啲,打邊爐食牛肉一定要有唔同口感先完美🥰🍴漿類唔可以錯過黑松露海鮮漿,香就唔駛講,重點係夠晒滑,鮮味突出,一條又點夠呢!另外干貝鮮魚漿同埋章魚珍珠漿都夠彈牙夠香,幾唔錯😋🍴餃類及丸類瓜仔雞水餃鮮甜爆汁,口感飽滿。褔建燕餃同花蓮扁食細細舊,豬肉味夠香,一口咬下去好滿足😜🍴炸物每次黎

✏️位置(8/10):大鴻輝16樓,方便又易搵

🍴肉類

🍴漿類

🍴餃類及丸類

🍴炸物
每次黎都會叫鬼馬老油條、即炸午餐肉同埋爽脆炸魚皮,油條輕輕浸湯,香脆口感中帶有湯底既香辣,好爽!午餐肉唔駛多講,識食既一定會食!炸魚皮都一樣,香脆有魚味,打邊爐必備😍
海鮮
🍴海鮮類
果日鮮甜海蝦好新鮮,爽口蝦味香!新鮮沙白夠大粒無咩沙,我地叫左三次。鍾意食魚既就要叫真台灣鯛魚片同埋脆肉鯇魚腩,好鮮甜好滑😎
小食

🍴小食
台式小食有唔少,真豬小香腸就係必點,皮脆肉嫩有肉香。魚香皮蛋豆腐係私心推介,因為我鍾意食皮蛋同蛋腐😆士林鹽酥雞做得夠酥軟,少少乾身幾好食。新出品既鬼馬松露油條同埋黑松露花枝卷有驚喜,油條口感幾豐富,而花枝卷就幾香下😃

🍴蔬菜
果日水蓮竟然無得叫,超失望!但好彩自取區都有皇帝菜、生菜、金菇、粟米果啲任攞,同埋都夠新鮮😄
百配鵝脆腸、牛媽秘製滷牛筋及牛媽秘製滷牛肚

🍴其他
百配鵝脆腸真係正,香滑爽脆!私房鴨血十分香滑,口味香濃。牛媽秘製滷牛筋及滷牛肚,煮稔後香滑、味道香甜。花生麻吉燒及芝麻麻吉燒根本係湯圓,配湯底食味道都幾好食😉
飲品

🍴飲品
Like IG送左一杯鴨屎香檸檬茶,口感清爽,檸檬味香。點咗冬瓜茶,幾鍾意佢香甜的口味。自取區都有唔少自家製涼茶、品牌汽水、台式飲品咁,都好多款揀🤩

🍴甜品
今次可能關情人節事,甜品紙有一款Dreyers心型雪條,第一次食除左甜都覺得幾特別🎉
滷肉飯

🏠牛大人台灣火鍋吃到飽