2016-01-05 408 瀏覽
聽講呢間餐廳開咗大約個幾月,平時經過仲以為係酒吧,比人飲酒傾計佐小食,是晚朋友們約喺呢間餐廳食DINNER,初初擔心唔多飽,但原來只係我諗得太多,呢間餐廳除咗係酒吧,亦都係一間西班牙餐廳,除咗有多款酒外,前菜、漢堡包、意粉、甜品乜都有,質素都唔錯脆烤乳豬件配自家製酸菜+薯蓉讚!乳豬皮好脆口,肉嫰味道淡而香,一咬啲肉汁必出嚟,我更愛佢嘅配菜,酸菜口感似燒過嘅椰菜,頗開胃,而薯蓉亦不錯四式芝士薄餅薄餅好薄好脆,咬落去好似食薯片咁,佐酒一流!自家製毛蟹肉漢堡配薯條必點!市面上少有呢個組合,切開已見到一絲絲蟹肉,啖下蟹肉好足料,連埋清新蔬菜減低油膩感,連佢嘅椒鹽薯條都好出色,食極唔停呀!羅勒辣肉腸炒藍青口配芝士蒜蓉包我本身唔係咁鐘意食青口,不過我頗欣賞佢熱辣辣嘅蒜蓉芝士包,佢唔只有蒜蓉味,更滲有啖啖芝士,很不錯~~ 餐送嘅小包4人根本唔夠分,之後友人再額外叫多個大芝士蒜蓉包添!黑松露野菌意大利扁麵未食已嗅到好香嘅黑松露味,意粉頗CREAMY,不錯!平時餐廳星期一晚最少食客,但呢間晚市已經有八成滿食到飽飽,走時唔洗20步就去到西鐵站,超方便呀!
脆烤乳豬件配自家製酸菜,薯蓉
脆烤乳豬件配自家製酸菜+薯蓉
四式芝士薄餅
四式芝士薄餅
薄餅好薄好脆,咬落去好似食薯片咁,佐酒一流!
羅勒辣肉腸炒藍青口配蒜蓉多士
羅勒辣肉腸炒藍青口配芝士蒜蓉包
黑松露野菌意大利扁麵
黑松露野菌意大利扁麵
未食已嗅到好香嘅黑松露味,意粉頗CREAMY,不錯!

平時餐廳星期一晚最少食客,但呢間晚市已經有八成滿
食到飽飽,走時唔洗20步就去到西鐵站,超方便呀!
題外話/補充資料: 原來呢度嘅BRUNCH (12點至5點)亦有DINNER MENU嘅菜式,而且埋單7折! 加多$118(加一)仲可以任飲紅酒、白酒、Cava添!啱晒鍾意飲酒嘅朋友!
2015-12-28
脆烤乳豬件配自家製酸菜,薯蓉