2018-07-16 900 瀏覽
我朋友超級鍾意食日本菜,無論拉麵、魚生定炸嘢,總之就係日本菜就ok😂😂😂今日去開荃灣果頭,我朋友又聽講祕 嘅吉列牛好食😋咁就齊齊去咗試新嘢!因為冇得訂枱嘅原故,唯有去walk-in。我哋大概7點鐘去到都已經好多人係度等😮😮😮😮😮不過都好彩,可能第一輪都入咗去一排,所以大概半個鐘到就已經有枱!入到去,好香燒牛味,好吸引🤤睇睇menu,有幾款牛可以揀,一款普通吉列牛,一款黑松露吉列牛,另一款係味噌牛,仲有鰻魚食😂但黎到冇理由食鰻魚架,我又唔鍾意用味噌整牛,感覺上會好咸,所以我地就一人一款吉列牛喇!全部都係散叫,如果要飯,一係就加$38或$58變套餐,價錢嘅分別就在於個湯到!我就不太好味噌湯嘅,所以我散叫一個白飯就好了😅上菜速度好快,落咗單10分鐘到就上菜😮2道菜上嚟都好香😍😍賣相絕對吸引!!黑松露吉列牛炸完都聞得到啲黑松露味👍🏻燒完入口感覺唔錯,軟腍,唔韌!個汁我試咗,但我覺得偏咸,所以試完都冇再點lu之後就試普通吉列牛😂依個相對普通,但味道唔錯,我食到有牛油味,但依個啲牛肉就肥咗少少,有啲就有筋,令到個牛肉好韌(我唔係燒到全熟㗎😦)不過整體黎講我覺得都性價比高😂啲員工見個爐啲火就熄,就已

黑松露吉列牛

之後就試普通吉列牛😂依個相對普通,但味道唔錯,我食到有牛油味,但依個啲牛肉就肥咗少少,有啲就有筋,令到個牛肉好韌(我唔係燒到全熟㗎😦)不過整體黎講我覺得都性價比高😂啲員工見個爐啲火就熄,就已經同你換爐果舊臘,等啲火唔熄,值得加分!👍🏻
吉列牛

2018-07-15