2019-05-09 150 瀏覽
🍲 旺角內有驚喜嘅居酒屋 🍲🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽男友五月份生日梗係要食好啲去慶祝㗎啦,佢就要求食日本嘢,咁就去試咗網上面介紹呢一個申子居酒屋啦😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛我哋嗌咗 幾樣嘢食(燒物)黃金聖衣蟹肉蟹子牛油果沙律 蕃茄三重芝士雜炊 申子冷稻亭烏冬水晶燒牛扒(肉眼西冷澳洲M5和牛翼板肉牛小排) 日式醬油炒飯🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗* 蟹肉蟹子牛油果沙律呢一個一般居酒屋都會有嘅,呢度就特別唔同重點就係擺喺牛油果同埋菜蟹子蟹肉就係鋪喺面,咁就食得比較健康啲啦不過講真真係未試過,牛油果配蟹籽蟹肉囉可以值得一試,大家😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋* 蕃茄芝士三重雜炊如果你鍾意食芝士嘅話就啱你啦,本身 我冇諗住叫呢個,不過見佢個名咁特別咪想試下囉。個人覺得有少少膩, 因為佢番茄同埋芝士真係好重份量,有D似RISOTTO 😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜* 黃金聖衣(燒物)聽到呢個係咪都覺得犀利,我哋叫咗嚟試下食, 發現佢嘅炸品厚度適中,唔會太厚變咗食炸粉,炸得啱啱好,真係好香脆沒有半點油膩感, 佢每一塊聖衣都係一整隻新鮮雞嘅雞脾 燒過嘅雞皮呈金黃色,非常之鬆軟用嚟送酒就一流。重點係你
🍲 旺角內有驚喜嘅居酒屋 🍲

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽

男友五月份生日梗係要食好啲去慶祝㗎啦,
佢就要求食日本嘢,咁就去試咗網上面介紹呢一個申子居酒屋啦

😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛
我哋嗌咗 幾樣嘢食
(燒物)黃金聖衣
蟹肉蟹子牛油果沙律
蕃茄三重芝士雜炊
申子冷稻亭烏冬
水晶燒牛扒(肉眼西冷澳洲M5和牛翼板肉牛小排)
日式醬油炒飯

🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
* 蟹肉蟹子牛油果沙律

呢一個一般居酒屋都會有嘅,
呢度就特別唔同重點就係擺喺牛油果同埋菜
蟹子蟹肉就係鋪喺面,咁就食得比較健康啲啦
不過講真真係未試過,牛油果配蟹籽蟹肉囉
可以值得一試,大家
😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

* 蕃茄芝士三重雜炊

如果你鍾意食芝士嘅話就啱你啦,
本身 我冇諗住叫呢個,不過見佢個名咁特別咪想試下囉。

😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜

* 黃金聖衣(燒物)

聽到呢個係咪都覺得犀利,

重點係你望下佢好大塊㗎!

🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴

-申子冷稻亭烏冬

居酒屋食嘢點可以唔嗌返烏冬,
呢個烏冬煮得軟硬適中好易入口, 而且上面 鋪咗蛋黃同打成泡泡嘅蛋白撈埋烏冬一齊食就特別 好味。

- 日式醬油炒飯

男朋友話一定要食飯落肚 ,所以就一定要嗌個飯食啦, 個人覺得呢個飯就一般般啦,似傳統日本 嗰種炒飯。 不過不得不讚嘅係炒飯香氣撲鼻,入口齒頰留香
🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗🍗
- 水晶燒牛扒(肉眼西冷M5和 牛翼板肉牛小扒)

M5同牛肉質鮮嫩,油脂分佈平均。 個人覺得五成熟係最好,因為可以食到牛嘅鮮味,而外表有少少燒香,內嫩滑。
開頭唔知呢個水晶有咩用,原來用水晶去燒牛個火牛更容易掌握,因為佢係透明嘅質地,牛肉都會更加鮮

💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯
蕃茄芝士三重雜炊
-申子冷稻亭烏冬
水晶燒牛扒(
水晶燒牛扒(
黃金聖衣(燒物)
蟹肉蟹子牛油果沙律
日式醬油炒飯