2022-11-30 140 瀏覽
黃大仙中心的驚喜老公轉左去黄大仙番工,所以展開東九龍覓食之旅,估唔到平平無奇既黄大仙中心居然有驚喜-和氣食堂溫泉玉子牛油果凱撒沙律呢個係老公推介之選,溫泉蛋蛋味濃,啲沙律菜同洋蔥好夾,最驚喜係有牛油果,口感好rich好juicy 紫薯鮮奶&抹茶鮮奶/ 鹽味燒牛舌&三文魚椎茸燒我好中意紫薯鮮奶,我感覺甜入心,老公飲嘅抹茶鮮奶抹茶飄香,口感順滑。燒牛舌爽嫩唔會靭,食落仲有肉汁,三文魚椎茸燒配合得天衣無縫,加少少檸檬汁估唔到又出奇咁夾火炙鵝肝3點作為鵝肝控既我必食之選,鵝肝口感嫩滑,亦唔會搶曬魚同帶子既味道金蒜燒日本米茄子呢個必定必定要食,啲金蒜好香又唔乸喉,食完一碟想再叫,可惜個肚已經冇位蒜蓉芝士燒日本廣島蠔又係蒜蓉呀,和氣食堂啲蒜蓉燒好有水準,啲蠔又唔會燒到太老太熟,食落仲係好juicy大大隻櫻花蝦鯛魚湯泡飯呢個係和氣食堂既signature ,店員哥哥好好我,我想影想所以慢慢幫我倒湯,仲提示我地個鍋好熱要小心啲,非常貼心鯛魚湯湯底濃郁,呈奶白色,睇到湯色都知好足料,食既時候配埋旁邊既飯素,將整個湯飯層次昇華和氣食堂一定要食佢啲燒物,我要再去試
黃大仙中心的驚喜

鹽味燒牛舌&三文魚椎茸燒

紫薯鮮奶&抹茶鮮奶/ 鹽味燒牛舌&三文魚椎茸燒

櫻花蝦鯛魚湯泡飯

和氣食堂一定要食佢啲燒物,我要再去試
牛油燒粟米
2022-10-18