2020-06-03 3095 瀏覽
今日好難得嚟到元朗國,都諗咗好耐揀食咩好。因為元朗真係太多好嘢食啦求其去一條街都好似有好多餐廳可以俾你慢慢揀咁,但最後都係決定支持下黃色經濟圈所以就嚟咗呢間餐廳食啦喺出邊見到已經好多人等,果然係旺店先做到嘅亦是排隊排隊嘅人數都唔少我哋起碼都等咗30分鐘先入到去 入到去之後店員都好細心咁問我哋需唔需要口罩袋雖然好多舖頭都會量體溫但係做到有口罩袋嘅真係唔多 所以呢度真係好加分㗎 今次呢就叫咗好多台灣必食嘅嘢食 分別有滷肉飯 台灣牛肉湯麵 夜市鹽酥拼盤 同埋滷肉青菜 首先就要讚下個滷肉飯,見到好似啲肉好鞋咁但係其實佢一啲都唔鞋而且滷肉汁嘅甜味啱啱好撈埋啲飯真係好好食而且凡係用到台灣粒粒嘅珍珠米特別有咬口令到我一啖接一啖滷肉飯一邊仲包左半隻糖心蛋 見到粒蛋真係流晒心 亦都滷得啱啱好真係好好食呀 之後就係台灣牛肉湯麵有少少辣 但係絕對係唔食辣嘅朋友都會食得到 少少辣反而仲更加香牛肉就非常淋,麵質呢就係好Q嗰啲面嚟嘅真係有啲台灣feel 之後就係夜市鹽酥拼盤 入邊有我最愛嘅甜不辣, 豆,花枝丸,同埋番薯條 入邊嘅調味料放得啱啱好唔會太鹹 另外想講吓甜不辣真係好好食😭😭 冇記錯入邊本身已經有5 6

台灣牛肉湯麵
夜市鹽酥拼盤
同埋滷肉青菜
之後就係夜市鹽酥拼盤 入邊有我最愛嘅甜不辣, 豆,花枝丸,同埋番薯條 入邊嘅調味料放得啱啱好唔會太鹹 另外想講吓甜不辣真係好好食😭😭 冇記錯入邊本身已經有5 6 舊左右都唔夠!我淨係滷肉菜!繼承返上一個滷肉飯嘅汁嚟整嘅菜 真係好好食呀 最後就叫咗一個甜品畫上一個圓滿嘅。 叫咗芋圓仙草1號
芋圓都比我想像中好食而且真係食到芋頭番薯嘅未到,唔似得出邊有啲舖頭剩係得個粉 值得encore