2017-04-27 370 瀏覽
星期四夜晚去開黃大仙中心,見呢間舖頭開左無耐裝修好靚又係食日本野,所以睇左佢本menu就決定食呢間。因為係平日,時間係6點半左右,唔多人可以隨便揀位坐,兩個人揀卡位都無問題,坐下之後侍應好快比左兩杯有茶包既茶我地,我覺得個茶都唔錯,可值得加分。男友想食鰻魚,所以叫左個芝士鰻魚咖喱鐵板飯,我就諗住第一次食食個普通既烏冬所以叫左濃蕃茄湯牛肉烏冬,另外仲叫左個芝士厚燒玉子同一杯巨峰梳打。等既時間都OK,2個字我地既主食飯同麵就黎左,但係一望到個烏冬已經開始失望,第一樣失望係因為Menu張相既牛肉並唔係肥牛,但黎左既確實係肥牛,都差幾遠第二樣失望既係烏冬既份量少左,因為我平時食車仔麵都係食開烏冬既,一夾落去個感覺覺得少左4分1左右,對我一個女仔黎講都有d唔夠。第三樣失望既係佢寫係濃蕃茄湯牛肉烏冬,但係黎到個湯真係好唔蕃茄,如果鍾意食甘味蕃茄湯或者譚仔蕃茄湯既朋友一定唔鍾意。之後試左少少個鰻魚飯,d咖喱汁都幾好味既,因為佢係分開上既d汁既分量唔算多,但係就唔係同個鰻魚咁夾,驚喜既係芝士同鰻魚都唔錯。最後食個芝士玉子,真係好失望,因為佢係面頭有芝士燒熔左咁既,但係我食個舊有燶味,所以食左半舊就無食
星期四夜晚去開黃大仙中心,
見呢間舖頭開左無耐裝修好靚又係食日本野,
所以睇左佢本menu就決定食呢間。

最後食個芝士玉子,真係好失望,因為佢係面頭有芝士燒熔左咁既,但係我食個舊有燶味,所以食左半舊就無食喇,其他男友食🙈

總括黎講,我覺得佢價錢係黃大仙區黎講算貴,而且只可以用好普通去形容,而且食完之後覺得有少少比佢menu張圖呃左😂如果呢個價錢我會去鑽石山食甘味,起碼個蕃茄湯甘味真係好味好多,濃好多,呢樣可以改進下。但係不得不讚既係可以見到舖頭好用心去裝修比個環境d客人,d牆上面都有唔同既動漫模型公仔龍珠呀,超人呀同埋叮噹咁。

以上就係我個人意見,如果可以改善下就更好。
蕃茄湯烏冬
芝士厚燒玉子
芝士鰻魚鐵板飯(咖喱汁)
2017-04-26